Κουλουράκια με ρακί

2015-11-27
Κουλουράκια με ρακί
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Τα κουλουράκια με ρακί ή και με τσίπουρο αναλόγως τι προτιμάει ο καθένας (εγώ ως Κρητικιά επιλέγω φυσικά τη ρακί) είναι η πρόταση που σου παρουσιάζω μέσα από την παρακάτω σελίδα και είμαι σίγουρη ότι θα τους ξετρελάνεις όλους όπως ακριβώς ξετρελαίνεται και η οικογένεια μου με τη γεύση και το άρωμα που σου χαρίζουν αυτά τα πεντανόστιμα κουλουράκια. Η ρακί και το κονιάκ είναι σε τέτοιες ποσότητες στη συνταγή που δεν γίνονται αντιληπτά και φυσικά τα κουλουράκια μπορούν να καταναλωθούν από μικρούς και μεγάλους. Ακολούθησε τα βήματα που σου παραθέτω παρακάτω και είμαι σίγουρη ότι εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά θα καταφέρεις να απολαύσεις τα πιο νόστιμα και λαχταριστά μπισκότα του κόσμου. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 1 κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ρακί
  • 1 κούπα κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλάκια γλυκού μαγειρική σόδα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και αναμειγνύουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το ελιαόλαδο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια δουλεύουμε όλα μαζί τα υλικά μας, εκτός από το αυγό, σε μία λεκάνη με τα χέρια μας μέχρι να σχηματίσουμε μία εύπλαστη ζύμη.

Βήμα 3

Πλάθουμε τα κουλουράκια σε μέγεθος και σχήμα της επιλογής μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 4

Τα αλείφουμε από πάνω με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή