Κουλουράκια πορτοκαλιού αφράτα νηστίσιμα με βούτυρο

2015-04-18
Κουλουράκια πορτοκαλιού αφράτα νηστίσιμα με βούτυρο χωρίς αυγά
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Παρακάτω θα βρεις μια μαγευτική συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού αφράτα νηστίσιμα με βούτυρο όπως τα ετοιμάζω στους φίλους μου που τα καταβροχθίζουν. Είναι μια από τις αγαπημένες μου προτάσεις για κουλουράκια καθώς βασίζονται στο πορτοκάλι, περιέχουν αρκετό βούτυρο και αλεύρι σαν βάση και έχουν κονιάκ και ζάχαρη για τα επιπλέον στοιχεία που καθορίζουν την γεύση τους. Είναι πάρα πολύ νόστιμα και σου προτείνω να τα απολαύσεις σε κάποιο δεκατιανό ή απογευματινό σου σνακ μαζί με την παρέα σου και τον καφέ σου καθώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σαν βουτήματα. Όταν μαγειρέψεις αυτά τα κουλουράκια στείλε μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου στο κάτω μέρος της σελίδας στην περιοχή που βρίσκονται τα σχόλια από όπου και μπορείς να επικοινωνείς μαζί μου. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 330 γραμ. βούτυρο
  • αλεύρι όσο σηκώσει (περίπου 1 κιλό μαλακό)
  • 150 γραμ. πορτοκαλάδα
  • 150 γραμ. χλιαρό νερό
  • 50 γραμ. κονιάκ
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι ανθρακική αμμωνία
  • 1 αυγό

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουμε το βούτυρο.

Βήμα 2

Το βάζουμε σε λεκανίτσα μαζί με το νερό, την πορτοκαλάδα και τη ζάχαρη και δουλεύουμε το μίγμα καλά, προσθέτοντας στη σειρά τη σόδα, την αμμωνία, το κονιάκ και σιγά σιγά, το αλεύρι.

Βήμα 3

(Η ζύμη πρέπει να γίνει λεία και να πλάθεται εύκολα).

Βήμα 4

Κάνουμε τα κουλουράκια σε ότι σχέδιο θέλουμε και αλείφουμε την επιφάνειά τους με ένα αυγό χτυπημένο.

Βήμα 5

Τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε στο φούρνο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή