Κουλουράκια πορτοκαλιού με λάδι, κανέλα και μέλι

2015-05-05
Κουλουράκια πορτοκαλιού με λάδι, κανέλα και μέλι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Παρακάτω θα βρεις μια πολύ νόστιμη πρόταση για να φτιάξεις τα κουλουράκια πορτοκαλιού με λάδι, κανέλα και μέλι χρησιμοποιώντας την συνταγή της κουμπάρας μου. Είναι από τις πιο γευτικές προτάσεις για κουλουράκια που θα βρεις στον ιστότοπο μας καθώς περιέχει διάφορα νόστιμα γλυκαντικά υλικά στο ζυμάρι όπως το πορτοκάλι και η κανέλα αλλά αυτό που πραγματικά απογειώνει την γεύση στα κουλουράκια αυτά είναι το σιρόπι το οποίο βάζουμε από πάνω. Η συνταγή στο τέλος μας προτρέπει να πασπαλίσουμε τα κουλουράκια με καρύδια και κανέλα αλλά αυτό είναι για μένα προεραιτικό καθώς εγώ προσωπικά προτιμώ χωρίς το πασπάλισμα για αυτό και το αφήνω στην ευχέρεια σου. Όταν φτιάξεις αυτά τα κουλουράκια πορτοκαλιού στείλε μου την άποψη σου και τις εντυπώσεις σου παρακάτω στην σελίδα.

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ πορτοκαλόζουμο
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • μία πρέζα αλάτι
  • αλεύρι όσο σηκώσει (3 φλιτζάνια τσαγιού περίπου)
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • Για το σιρόπι:
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
  • καρύδια ψιλοκοπανισμένα για πασπάλισμα
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε στη λεκάνη τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τα δύο ασπράδια τα χτυπάμε χωριστά μαρέγκα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε στους κρόκους, το πορτοκαλόζουμο, το κονιάκ, το λάδι, μία πρέζα αλάτι και όλα μαζί τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο, ρίχνοντας τη μία φορά αλεύρι την άλλη μαρέγκα και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μία ζύμη μέτρια που να μπορεί να ανοίγεται φύλλο.

Βήμα 4

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και με τον πλάστη, αφού τον αλευρώσουμε και αφού σκορπίσουμε λίγο αλεύρι στο τραπέζι, ανοίγουμε φύλλα, όσο μπορούμε λεπτότερα.

Βήμα 5

Κόβουμε τα φύλλα σε λουρίδες 5 εκατοστών.

Βήμα 6

Παίρνουμε μία λουρίδα, κάνουμε κατά μήκος πιετάκια και αρχίζοντας από την άκρη την τυλίγουμε γύρω γύρω σαν κουλούρα.

Βήμα 7

Κολλάμε την άκρη με λίγο νερό και συνεχίζουμε με τη δεύτερη λουρίδα ώσπου να τελειώσουν.

Βήμα 8

Βάζουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνουμε τα κουλουράκια και τα ροδίζουμε.

Βήμα 9

Τα τοποθετούμε πρόχειρα σε ένα σκεύος και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 10

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βήμα 11

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 2 - 3 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι και μόλις λιώσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 12

Όπως είναι το σιρόπι καυτό, παίρνουμε ένα ένα κουλουράκι, το βουτάμε στο σιρόπι και το τοποθετούμε στην πιατέλα.

Βήμα 13

Όταν όλα τελειώσουν και περισσέψει σιρόπι, το περιχύνουμε πάνω στα κουλούρια και τα πασπαλίζουμε με τα ψιλοκοπανισμένα καρύδια και κανέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή