Κουτσομούρα τηγανιτή

2015-07-29
Κουτσομούρα τηγανιτή
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μία συνταγή με ψάρι που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις τις πιο νόστιμη και λαχταριστή κουτσομούρα τηγανιτή, σου παρουσιάζεται μέσα από τη σελίδα παρακάτω. Αλευράκι, μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνι, φρέσκο ψαράκι το οποίο θα προμηθευτείτε από τον ψαρά σας και καλό αλάτισμα του ψαριού είναι τα βασικά βήματα που θα σε οδηγήσουν στο τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Σέρβιρε με μπόλικο λεμονάκι για μεγαλύτερη απόλαυση. Περιμένω να ακολουθήσεις τις συμβουλές μου και να μου στείλεις μήνυμα με τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό κουτσομούρες
  • 1 κούπα αλεύρι περίπου
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλατοπίπερο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις κουτσομούρες μας από λέπια και εντόσθια και στη συνέχεια τα αφήνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό να ξεπλυθούν καλά.

Βήμα 2

Τα σταργγίζουμε, τα καρυκεύουμε και τέλος τα αλευρώνουμε καλά από κάθε πλευρά τινάζοντας το περιττό αλεύρι.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι τηγανίζουμε το κάθε ψαράκι από 5 περίπου λεπτά την κάθε μεριά.

Βήμα 4

Τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι και μαϊντανό αν θέλετε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή