Κουτσομούρες ψάρια ψητά στη σχάρα στα κάρβουνα

2015-08-26
Κουτσομούρες στα κάρβουνα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 45m

Φτιάξε υπέροχες κουτσομούρες στα κάρβουνα ακολουθώντας την απλή και συνάμα πεντανόστιμη συνταγή για ψάρι που σου παραθέτω μέσα από την παρακάτω σελίδα. Οι κουτσομούρες είναι σίγουρα το δικό μου αγαπημένο ψαράκι αλλά εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι ψάρι σου αρέσει. Το μυστικό επιτυχίας του συγκεκριμένου πιάτου βρίσκεται στο πολύ καλό ζέσταμα της σχάρας πριν ακόμη τοποθετήσουμε τα ψαράκια επάνω σε αυτή. Σου προτείνω να σερβίρεις τις κουτσομούρες σου με μπόλικο σπιτικό λαδολέμονο το οποίο μπορείς να μετατρέψεις και σε αρωματικό αν το επιθυμείς, προσθέτοντας λίγο θυμάρι, σκόρδο ή δεντρολίβανο. Περιμένω τα σχόλια και τις εντυπώσεις για το γευστικό αποτέλεσμα μέσα από το χώρο που θα βρεις κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 κιλό κουτσομούρες
  • αλατοπίπερο
  • λάδι για το άλειμμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά καθαρίζουμε πολύ καλά τα ψάρια μας και τα αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Παράλληλα έχουμε βάλει τη σχάρα να πυρώσει πάνω από τα κάρβουνα.

Βήμα 3

Αφού ζεσταθεί καλά η σχάρα την αλείφουμε με ελειόλαδο και τοποθετούμε ενδιάμεσα και σε σειρά τα ψάρια μας.

Βήμα 4

Ψήνουμε περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά λαδώνοντας τα ψαράκια μας με το πινέλο στο ενδιάμεσο.

Βήμα 5

Σερβίρουμε με υπέροχο λαδολέμονο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή