Κρέμα καραμελέ φούρνου σπιτική με φρέσκο γάλα σε φόρμα

2015-04-22
Κρέμα καραμελέ φούρνου σπιτική με φρέσκο γάλα σε φόρμα
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:40 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 3:10 h

Σου στέλνω μια φανταστική συνταγή για κρέμα καραμελέ φούρνου σπιτική με φρέσκο γάλα σε φόρμα όπως την έφτιαχνε η κολλητή της μαμάς μου. Είναι μια αρκετά ιδιαίτερη συνταγή σε σχέση με τις υπόλοιπες κρέμες καραμελέ που θα βρεις και αυτό είναι γιατί αυτή είναι στο φούρνο, βάζουμε φρέσκο γάλα και ψωμί και είναι σε φόρμα και όχι στα κλασικά μπολάκια. Η γεύση της είναι αρκετά νόστιμη και ιδιαίτερη λόγω του φούρνου και σου προτείνω να την φτιάξεις για να την επιβεβαιώσεις. Οτιδήποτε χρειαστείς από εμένα, είτε είναι ερώτηση είτε σχόλιο, θα χαρώ πολύ να απαντήσω στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • μισή φραντζόλα ψωμί άσπρο μπαγιάτικο (παίρνουμε φαρδιά φραντζόλα για να έχει πολύ ψίχα)
  • 2 μπουκάλια γάλα
  • 6 αυγά
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 2 χαρτάκια βανίλια
  • 6 κουταλιές ζάχαρη για την καραμέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το ψωμί μικρά κομματάκια, μέσα σε λεκάνη, αδειάζουμε και το γάλα και αφήνουμε να μουλιάσει και να γίνει παπάρα 1 - 1/2 ώρα.

Βήμα 2

Λιώνουμε με πιρούνι καλά το χωμί και το δουλεύουμε ώσπου να γίνει πολτός.

Βήμα 3

Χτυπάμε τα αυγά με το μισό κιλό ζάχαρη (κρόκους και ασπράδια μαζί), προσθέτουμε και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε στο λιωμένο ψωμί.

Βήμα 4

Δουλεύουμε κατόπιν καλά μαζί τα υλικά ώσπου να ενωθούν.

Βήμα 5

Παίρνουμε φόρμα αρκετά μεγάλη, ρίχνουμε μέσα τις 6 κουταλιές ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά να λιώσει και να ξανθύνει.

Βήμα 6

Τραβάμε κατόπιν τη φόρμα από τη φωτιά και όταν κρυώσει, αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

Βήμα 7

Βάζουμε τη φόρμα σε ένα ταψί με νερό (μπαίν μαρί), ζεσταίνουμε το φούρνο πέντε λεπτά στους 220 βαθμούς και φουρνίζουμε το ταψί με τη φόρμα.

Βήμα 8

Ύστερα από 1/4 και μόλις πάρει χρώμα ξανθό, σβήνουμε το πάνω μέρος του φούρνου και αφήνουμε να ψηθεί μόνο με το κάτω μέρος αναμμένο, 1 ώρα συνολικά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή