Κρέπες αλμυρές γεμιστές με κιμά και σάλτσα ντομάτας (της Αργυρώς)

2015-02-23
krepes-gemistes-me-kima
  • Yield : 8
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μια ωραία συνταγή για να φτιάξετε κρέπες αλμυρές γεμιστές με κιμά και σάλτσα ντομάτας (της Αργυρώς) και λαχανικά για ενα νόστιμο γέυμα που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας. Ενα ισορροπημένο πιάτο που ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος μπορείτε να το κάνετε πολύ ελαφρύ. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 600 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα καρότα σε κυβάκια
  • 1 κούπα αρακά βρασμένο
  • 2 κ.γ. γούστερ σως
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. πελτέ
  • 1 ½ κούπα ζωμό βοδινού
  • Αλατι, πιπέρι
  • Φύλλα κρέπας

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε τον κιμά σπάζοντάς τον με την κουτάλα για να μην δημιουργηθούν μεγάλα κομμάτια μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 2

Αποσύρουμε απο την φωτιά και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 3

Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο με 3 κουταλιές νερό και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 4

Προσθέτουμε το σκόρδο και ψήνουμε λίγο ακόμα

Βήμα 5

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατέυουμε μέχρι να απορροφηθεί απο τα λαχανικάγια ενα λεπτό περίπου

Βήμα 6

Προσθέτουμε την γούστερ σως, την ντομάτα και τον ζωμό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά

Βήμα 7

Προσθέτουμε τον αρακά και αφαιρούμε απο την φωτιά

Βήμα 8

Ζεσταίνουμε τις κρέπες σε ενα αντικολλητικό τηγάνι

Βήμα 9

Γεμίζουμε τις κρέπες με το μίγμα και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό

Βήμα 10

Οι κρέπες γεμιστές με κιμά είναι έτοιμες

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή