Κρουασανάκια εύκολα σοκολάτας με σφολιάτα σε φύλλο

2015-06-17
Κρουασανάκια σοκολάτας με σφολιάτα
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Δοκίμασε να φτιάξεις υπέροχα λαχταριστά κρουασανάκια εύκολα σοκολάτας με σφολιάτα σε φύλλο σπιτικό ακολουθώντας τη συνταγή που σου παρουσιάζω παρακάτω βήμα βήμα που για μένα είναι από τις γευστικότερες προτάσεις για κρουασανάκια που σου έχουμε προτείνει και που θα βρεις γενικότερα. Πρόκειται για μία σπιτίσια πρόταση πολύ νόστιμη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τα κρουασανάκια αυτά είναι τέλεια τόσο για το πρωινό σου αλλά και για οποιαδήποτε ώρα θελήσεις να φας ένα μικρό γλύκισμα. Εάν αντί σοκολάτας θελήσεις να κάνεις την διαφορά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως γέμιση την αγαπημένη σου μαρμελάδα και το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου φανταστικό. Μοιράσου μαζί μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που ακολουθεί κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 260 γραμ. αλεύρι
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 40 γραμ. μαγιά
  • 1 αυγό
  • 140 ml γάλα χλιαρό
  • 80 γραμ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη μαγιά και κάνουμε μία λακκουβίτσα στη μέησ όπου ρίχνουμε το γάλα με το αλάτι στο τέλος, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει το μείγμα μας μία ζύμη μαλακή, την οποία και αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μία ώρα περίπου.

Βήμα 3

Αφού διπλασιάσει τον όγκο της την ανοίγουμε σε φύλλο πάνω σε έναν πάγκο και στη μέση του φύλλο τοποθετούεμ το βούτυρο.

Βήμα 4

Διπλώνουμε το φύλλο στα δύο γύρω καλύπτοντας το βούτυρο και το πατάμε με τον πλάστη για να πάρει το φύλλο το αρχικό του σχήμα και μέγεθος.

Βήμα 5

Διπλώνουμε τη ζύμη στα τρία και καλύπτουμε με μεμβράνη τοποθετώντας τη στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Βήμα 6

Ανοίγουμε και πάλι τη ζύμη φύλλο ίδιο με πριν και διπλώνουμε στα τρία και τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά.

Βήμα 7

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.

Βήμα 8

Τέλος ανοίγουμε τη ζύμη, την οποία και αφήσαμε να ξεκουραστεί για λίγο, φύλλο το οποίο κόβουμε σε 2 ίδια κομμάτια και αυτά με τη σειρά τους σε 5 κομμάτια το κάθε ένα (δηλ. 10 τρίγωνα κρουασανάκια).

Βήμα 9

Σε κάθε κομμάτι απλώνουμε τριμμένη κουβερτούρα και διπλώνουμε το κρουασανάκι

Βήμα 10

Με την ένωση από κάτω τοποθετούμε όλα τα κρουασανάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα και αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού.

Βήμα 11

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή