Κρύα σαλάτα με ρύζι μπασμάτι, φακές, γιαούρτι και τζίντζερ

2015-02-22
σαλατα με ρυζι και γιαουρτι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πολύ νόστιμη κρύα σαλάτα με ρύζι μπασμάτι, φακές, γιαούρτι και τζίντζερ, ένα πιάτο που συνοδεύει τέλεια τα λαχανικά και τα κρεατικά αλλά σερβίρεται και μόνο του σαν σαλάτα ή ένα ελαφρύ βραδινό. Δεν απαιτεί πολλά υλικά ενώ μπορείτε να την αλλάξετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας προσθαφαιρώντας διάφορα υλικά.

Υλικά

  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
  • 2,5 κούπες γιαούρτι
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • Λίγο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ.σούπας κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. μουστάρδα
  • 2 κουτ.σούπας βρασμένες φακές
  • Λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • Λίγο κάρυ σε σκόνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 2

Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τζίντζερ, την πιπεριά, τις φακές, το κόλιανδρο και το γιαούρτι

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το σκόρδο σε σκόνη, το κάρυ και τη μουστάρδα

Βήμα 4

Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση

Βήμα 5

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το ρύζι

Βήμα 6

Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρουμε

Βήμα 7

Η κρύα σαλάτα με ρύζι μπασμάτι, φακές, γιαούρτι και τζίντζερ είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να μην βάλετε καθόλου φακές
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή