Κόκκινα Πασχαλινά αυγά βαμμένα με παντζάρια με φυσικό τρόπο

2015-04-06
Αυγά βαμμένα με παντζάρια
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Όταν δεν θέλεις να χρησιμοποιείς τις βαφές ζαχαροπλαστικής και θέλεις κάτι πιο οικολογικό και φυσικό, τότε η καλύτερη λύση που μπορεί να σου έρθει στο μυαλό είναι τα κόκκινα Πασχαλινά αυγά βαμμένα με παντζάρια με φυσικό τρόπο. Είναι από τους πιο υγιείς τρόπους που μπορούμε να σου προτείνουμε για να βάψεις τα αυγά σου και ο τρόπος που τα έβαφαν οι γιαγιάδες μας τα παλιά τα χρόνια, όταν δεν υπήρχε η βαφή που μπορούμε να την αγοράσουμε παντού. Αν θέλεις μια φυσική προσέγγιση, σου συνιστώ να τα βάψεις με τον τρόπο που σου παρουσιάζουμε παρακάτω και για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία έχεις, μπορείς να μου στείλεις στον χώρο που βρίσκονται τα σχόλια στο τέλος της σελίδας αυτής. Καλό Πάσχα!

Υλικά

  • 10 αυγά
  • 4 παντζάρια
  • 1 φλ. ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζεις τα αυγά με 4 ψιλοκομμένα παντζάρια, μαζί με το ξύδι.

Βήμα 2

Αφήνεις το νερό να μην σκεπάζει ολόκληρα τα αυγά.

Βήμα 3

Ύστερα, τα βγάζεις από την φωτιά και τα αφήνεις για μια ημέρα ώστε να γίνει πιο δυνατό το χρώμα, σε θερμοκρασία δωματίου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή