Λαγάνα με κρεμμύδι, πιπεριά και ντομάτα του Ντίνου

2015-02-11
λαγανα με κρεμμυδι πιπερια και ντοματα
  • Σερβίρεις : 30
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα με κρεμμύδι, πιπεριά και ντομάτα του Ντίνου, ένα υπέροχο νηστίσιμο ψωμί για τη Σαρακοστή και την Καθαρά Δευτέρα που μπορείτε να απολαύσετε σαν σνακ αλλά και σαν συνοδευτικό σε σαλάτες, ντιπ ή νηστίσιμα πιάτα. Προσθέστε ή αφαιρέστε τα υλικά που θέλετε για να φτιάξετε διάφορες νόστιμες παραλλαγές της λαγάνας.

Υλικά

  • 2 κιλά αλεύρι σκληρό
  • 3 κιλά χωριάτικο αλεύρι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μαγιά νωπή
  • 50 γρ. ούζο
  • 100 γρ. αλάτι
  • 400 γρ. πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 12 κούπες νερό
  • Λίγο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το λάδι με το αλάτι, το πιπέρι, μαγιά διαλυμένη σε μια κούπα νερό και το αλεύρι

Βήμα 2

Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και τη ντομάτα

Βήμα 4

Όταν έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια

Βήμα 5

Ζυμώνουμε και πλάθουμε σε λαγάνες

Βήμα 6

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο

Βήμα 7

Βάζουμε σε ένα λαδωμένο ψωμί και σκεπάζουμε με μια πετσέτα

Βήμα 8

Αφήνουμε για 60 λεπτά να φουσκώσει

Βήμα 9

Κάνουμε με το δάχτυλο βαθουλώματα στην επιφάνεια

Βήμα 10

Ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι

Βήμα 11

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά

Βήμα 12

Η λαγάνα με κρεμμύδι, πιπεριά και ντομάτα του Ντίνου είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να το φτιάξετε και χωρίς πιπεριά, αν δεν την προτιμάτε!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή