Λαγάνα παραδοσιακή με ταχίνι, κρασί και γλυκάνισο

2015-02-09
Λαγανα παραδοσιακη με ταχινι και κασι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα παραδοσιακή με ταχίνι, κρασί και γλυκάνισο, ένα ψωμί που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Γίνεται πεντανόστιμο και χωρίς ιδιαίτερο κόπο στην προετοιμασία. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και σίγουρα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας όχι μόνο για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και για όλο το χρόνο!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 2 φακ. ξερή μαγιά
  • 1 κούπα γλυκό κρασί
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας ταχίνι
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 5 αστεροδειδείς γλυκάνισους
  • 1 κουτ.σούπας αλάτι
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλ. μέλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά και κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο

Βήμα 3

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρασί

Βήμα 4

Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι

Βήμα 5

Βράζουμε το γλυκάνισο στο νερό, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στο μείγμα

Βήμα 6

Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη για μια ώρα μέχρι να φουσκώσει

Βήμα 7

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και πλάθουμε σε λαγάνες

Βήμα 8

Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και με το δάχτυλο κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια

Βήμα 9

Ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι

Βήμα 10

Αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει

Βήμα 11

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα

Βήμα 12

Η λαγάνα παραδοσιακή με ταχίνι και κρασί είναι έτοιμη

 

Tips

  • Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε γλυκό κρασί σας αρέσει
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή