Λαγάνα Τουρκική στο μίξερ για το πρωινό μου

2015-03-15
Λαγανα στο μιξερ
  • Σερβίρεις : 15
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:40 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα Τουρκική στο μίξερ για το πρωινό μου εύκολα και γρήγορα! Η συνταγή θα σας δείξει βήμα-βήμα πως θα ζυμώσετε εύκολα το ψωμάκι και πως θα φτιάξετε τη λαγάνα ώστε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
  • 2,5-3 κούπες χλιαρό νερό
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 15 γρ. νωπή μαγιά
  • Ελαιόλαδο
  • Σουσάμι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κούπα νερό διαλύουμε τη μαγιά και την αφήνουμε για ένα τέταρτο

Βήμα 2

Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη μαγιά

Βήμα 3

Ζυμώνουμε και προσθέτουμε όσο νερό πάρει

Βήμα 4

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για μια ώρα να διπλασιαστεί

Βήμα 5

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια

Βήμα 6

Πλάθουμε σε λαγάνες και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί

Βήμα 7

Με βρεγμένα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι

Βήμα 8

Αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει

Βήμα 9

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά

Βήμα 10

Η λαγάνα Τουρκική στο μίξερ για το πρωινό μου είναι έτοιμη

 

Tips

  • Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ που είναι κατάλληλο για ζύμωμα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή