Λαυράκι φρικασέ

2015-07-28
Λαυράκι φρικασέ
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μία υπέροχη παραλλαγή του γνωστού σε όλους μας φρικασέ με κρέας είναι το λαβράκι φρικασέ που σου παρουσιάζω μέσα από μία ιδιαίτερα εύκολη συνταγή για ψάρι που θα βρεις παρακάτω στον ιστότοπό μας. Πρόκειται για φιλεταρισμένο λαβράκι σε λεμονάτη σάλτσα σιγοβρασμένο στην κατσαρόλα και συνοδευόμενο από χορταράκια, μάραθο και ψιλοκομμένα κρεμμύδια.Αποτελεί ένα πιάτο με πλούσια γεύση και μοναδικά αρώματα που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια. Συνδυάζεται τέλεια με το αγαπημένο σου λευκό κρασί και μπορείς να το σερβίρεις σε ένα όμορφο καλοκαιρινό τραπέζι με φίλους. Θα χαρώ ιδιαίτερα αν ακολουθήσεις την πρόταση μου και μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που υπάρχει κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό φιλέτα από λαυράκι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 2 αυγά
  • 1 κιλό χόρτα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά χοντροκόβουμε τα χόρτα και το μάραθο.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Βήμα 3

Στη συνέχεια αλευρώνουμε τα λαβράκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με ανάλογο νερό, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 4

Αμέσως μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα χόρτα και το μάραθο να βράσουν και αυτά με τη σειρά τους για 15 λεπτά.

Βήμα 5

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Βήμα 6

Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας σιγά σιγά το χυμό λεμονιών και ζουμί από το φαγητό χτυπώντας διαρκώς.

Βήμα 7

Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό, ανακινούμε την κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή