Λεμονόπιτα με μαρέγκα

2015-08-23
Λεμονόπιτα με μαρέγκα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 50m

Ακολούθησε μια από τις πιο εκπληκτικές συνταγές με λεμονόπιτα για μια απίθανη λεμονόπιτα με μαρέγκα που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα μέσα από την παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για μία εύκολη και οικονομική πρόταση για γλυκό με απίστευτη γεύση και υφή που θα σε ξετρελάνει. Πρόκειται για μία λεμονόπιτα με βάση της μία κρατσανιστή ζύμη αποτελούμενη κυρίως από αυγά, αλεύρι και βούτυρο ενώ από πάνω περιχύνονται η κρέμα λεμονιού και η μαρέγκα χαρίζοντας μας το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.Μη χάνεις στιγμή, δοκίμασε να ακολουθήσεις την πρόταση μου και στείλε μου τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • Υλικά για τη μαρέγκα
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 120 γραμ. ζάχαρη
  • Υλικά για την κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 80 γραμ. κόρν φλάουρ
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 70 γραμ. βούτυρο
  • Υλικά για τη βάση
  • 1 κρόκος αυγού
  • 90 γραμ. βούτυρο
  • ξύσμα 1/2 λεμονιού
  • 180 γραμ. αλεύρι
  • 55 γραμ. ζάχαρη
  • νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Για να φτιάξω την βάση μου ανακατεύω σε ένα μπόλ το αλεύρι με τη ζάχαρη, και το ξύσμα λεμονιού, προσθέτοντας στο τέλος το βούτυρο.

Βήμα 2

Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου, προσθέτω τον κρόκο χτυπημένο και λίγο κρύο νερό και συνεχίζω το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί μία σφιχτή ζύμη, την οποία θα τυλίξω με μεμβράνη και θα αφήσω για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Βήμα 3

Αφού ξεκουραστεί ανοίγω την ζύμη μου και την απλώνω σε μία καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα ενώ κάνω και μικρές τρύπες με το πιρούνι μου σε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας.

Βήμα 4

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο και συνεχίζω με την παρασκευή της κρέμας μου.

Βήμα 5

Σε ένα κατσαρολάκι δημιουργώ ένα ελαφρύ σιρόπι σιγοβράζοντας το νερό, με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 6

Αφού διαλύσω το κόρν φλάουρ στο χυμό λεμονιού και περιμένω να αφρίσει ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και αφήνω ώσπου να πήξει η κρέμα μου.

Βήμα 7

Στο τέλος προσθέτω χτυπημένους τους κρόκους και το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα 8

Αφού κρυώσει η βάση της λεμονόπιτας περιχύνω από πάνω την κρέμα.

Βήμα 9

Ολοκληρώνοντας το γλυκό μου φτιάχνω τη μαρέγκα χτυπώντας στον κάδο του μίξερ αρχικά τα ασπράδια αυγών μόνα τους και στη συνέχεια μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να δω τη μαρέγκα μου να σφίγγει.

Βήμα 10

Απλώνω τη μαρέγκα πάνω από την κρέμα λεμονιού και βάζω για μερικά λεπτά την λεμονόπιτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς και στο γκρίλ προκειμένου να ροδοκοκκινίσει ελάχιστα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή