Λιθρίνια στη σχάρα στα κάρβουνα

2015-08-13
Λιθρίνια στα κάρβουνα
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Ακολούθησε την πρόταση μου για υπέροχα ψητά λιθρίνια στα κάρβουνα όπως παρουσιάζεται στη σελίδα παρακάτω. Πρόκειται για την πιο καλοακιρινή, νόστιμη και υγιεινή συνταγή με ψάρι το οποίο ιδανικά θα σου πρότεινα να σερβίρεις σε τραπέζι με φίλους ή την οικογένεια στο σπίτι ή στον κήπο σου. Τα υλικά που θα χρειαστείς λίγα και απλά αρκεί να έχεις προμηθευτεί τα πιο φρέσκα λιθρίνια ή όποιο άλλο ψάρι επιλέξεις από τον ιχθυοπώλη σου. Το καλό λαδολέμονο, το αλάτισμα των ψαριών καθώς και το λάδωμα της σχάρας πριν τοποθετήσουμε επάνω τα λιθρίνια είναι τα τρία μυστικά που θα σου εγγυηθούν την απόλυτη επιτυχία του ψησίματος σου. Συνόδευσε το πιάτο σου με ένα καλό λευκό κρασί και δροσερές σαλατούλες και είμαι σίγουρη ότι θα μείνουν όλοι ενθουσιασμένοι. Περιμένω τυχόν απορίες σου ή σχόλια μέσα από το χώρο που θα βρεις κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1/2 κιλό λιθρίνια
  • αλάτι χοντρό
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • χυμός 2 λεμονιών

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά θα πρέπει να καθαρίσουμε πολύ καλά τα ψαράκια μας από λέπια και εντόσθια.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα λαδώνουμε ελαφρά και τα αλατοπιπερώνουμε καλά.

Βήμα 3

Τοποθετούμε τη σχάρα άδεια πάνω από τη φωτιά προκειμένου να κάψει πρώτα και μετά αφού τη λαδώσουμε λιγάκι ώστε να μην μας κολλήσουν τα ψάρια, τοποθετούμε τα λιθρίνια στη σειρά και με τάξη πάνω στη σχάρα.

Βήμα 4

Προσέχουμε να μην παραψηθούν και στεγνώσουν.

Βήμα 5

Συνοδεύονται τέλεια με λίγο λαδολέμονο απλό ή και αρωματικό αν έχουμε όρεξη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή