Λικέρ βατόμουρο με κονιάκ

2015-09-06
Λικέρ βατόμουρο με κονιάκ
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μία καταπληκτική συνταγή για απίθανο λικέρ βατόμουρο με κονιάκ σου παρουσιάζεται μέσα από την σελίδα που ακολουθεί και σε παροτρύνει να την ακολουθήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα υλικά που θα χρειαστείς για το λικέρ είναι απλά ενώ ο χρόνος για τις απαραίτητες ζυμώσεις μόλις ένας μήνας. Εγώ όπως θα δεις και στην συνταγή μου χρησιμοποιώ κανέλα και γαρύφαλλο προκειμένου να αρωματίσω το λικέρ μου ωστόσο εσύ ανάλογα με το αν θέλεις να του δώσεις περισσότερη ή λιγότερη ένταση μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις τα αρωματικά σου αντίστοιχα. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις αυτό το υπέροχο αρωματικό σπιτικό λικέρ καθώς και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 κιλό βατόμουρα
  • 1 λίτρο κονιάκ
  • 800 γραμ. ζάχαρη
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 2 γαρύφαλλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε με προσοχή τα βάτομουρα χωρίς να τα τραυματίσουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και αφήνουμε το σκεύος σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος για περίπου 1 μήνα, προκειμένου να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει η ζύμωση.

Βήμα 3

Αφού περάσει ο χρόνος ωρίμανσης του λικέρ σουρώνουμε το υγρό που έχουν βγάλει τα βατόμουρα, προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε για μερικές μέρες σε δροσερό μέρος.

Βήμα 4

Σε περίπτωση που μας βγει κάπως πηκτό το λικέρ μπορούμε να συμπληρώσουμε επιπλέον κονιάκ.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή