Λικέρ βατόμουρο με τσίπουρο

2015-08-07
Λικέρ βατόμουρο με τσίπουρο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μέσα από τον ιστότοπό μας παρακάτω μου δίνεται η ευκαιρία να σου παρουσιάσω την πιο εύκολη συνταγή για υπέροχο λικέρ βατόμουρο με τσίπουρο και ένα ακόμη υλικό δεν είναι άλλο από τη ζάχαρη. Το μόνο λοιπόν που έχεις να κάνεις για να φτιάξεις αυτό το λικέρ είναι να διαλέξεις υπέροχα αρωματικά βατόμουρα από το μανάβη σου, ένα καλό τσίπουρο και να ακολουθήσεις βήμα προς βήμα τη συνταγή που σου παραθέτω μέσα από τη σελίδα που ακολουθεί. Μέσα από τις ζυμώσεις που θα χρειαστούν ένα περίπου μήνα, ενώνονται γεύσεις και αρώματα δίνοντάς μας ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που θέλεις ένα πιο δυνατό και πιο έντονο αποτέλεσμα τότε σου συνιστώ να χρησιμοποιήσεις κάποιο μπαχαρικό όπως γαρύφαλλο ή κανέλα. Θα χαρώ να μοιραστείς μαζί μου τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 κιλό βατόμουρα
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο τσίπουρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα πλένουμε καλά τα βατόμουρα χωρίς να τα τραυματίσουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε μία πετσέτα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα γυάλινο βάζο που να κλείνει αεροστεγώς τοποθετούμε τα βατόμουρα μαζί με τη ζάχαρη σε στρώσεις.

Βήμα 3

Αφήνουμε το βάζο μία μέρα στο ψυγείο να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 4

Την επόμενη μέρα προσθέτουμε το τσίπουρο και αφήνουμε αεροστεγώς κλεισμένο το βάζο για περίπου 1 μήνα σε δροσερό μέρος να ωριμάσει το λικέρ μας.

Βήμα 5

Πού και πού ανακινούμε.

Βήμα 6

Αφού περάσει ο χρόνος ωρίμανσης σουρώνουμε με ένα τουλπάνι ή με ένα φίλτρο καφέ και μεταφέρουμε σε γυάλινα μπουκάλια τα οποία διατηρούμε στο ψυγείο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή