Λικέρ δάφνης με δαφνόφυλλα

2015-09-14
Λικέρ δάφνης
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Υπέροχο και ιδιαίτερα αρωματικό λικέρ δάφνης με δαφνόφυλλα είναι η πρότασή μου για σένα μέσα από μία ιδιαίτερα εύκολη συνταγή που σου παραθέτω στη σελίδα που ακολουθεί. Πρόκειται για μία μάλλον πιο χειμερινή πρόταση για την οποία θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις τα πιο αγνά υλικά σου και λίγη από την υπομονή σου μέχρι να δεις το λικέρ σου να ωριμάζει μέσα στο δοχείο του περίπου 20 ημέρες μετά την αποθήκευσή του. Το ποτό που χρησιμοποιώ εγώ είναι το τσίπουρο ωστόσο εσύ μπορείς να χρησιμοπιήσεις και ρακί εάν την προτιμάς. Το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό και φυσικά θα έχεις δημιουργήσει ένα σπιτικό λικέρ ίχως επιπλέον χρωστικές ουσίες. Σου προτείνω λοιπόν να δοκιμάσεις να το φτιάξεις και εσύ και να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της συγκεκριμένης σελίδας.

Υλικά

  • 500 ml τσίπουρο
  • 400 ml νερό
  • 400 γραμ. ζάχαρη
  • 25 φύλλα δάφνης

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού πλύνουμε και σκουπίσουμε με μία πετσέτα πολύ καλά τα φύλλα δάφνης, τα τοποθετούμε μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο μαζί με το τσίπουρο.

Βήμα 2

Κλείνουμε αεροστεγώς το δοχείο και αφήνουμε για περίπου 20 μέρες σε δροσερό μέρος.

Βήμα 3

Μετά από 20 ημέρες δημιουργούμε σε ένα κατσαρολάκι ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό.

Βήμα 4

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το μεταφέρουμε στο δοχείο το οποίο και κλείνουμε αεροστεγώς για ακόμη 20 ημέρες.

Βήμα 5

Μετά από τις 20 ημέρες φιλτράρουμε και το λικέρ μας είναι έτοιμο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή