Λικέρ καρύδι σπιτικό με κονιάκ

2015-06-22
Λικέρ καρύδι σπιτικό με κονιάκ
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μια πολύ νόστιμη και διαφορετική συνταγή για να φτιάξεις λικέρ καρύδι σπιτικό με κονιάκ θα βρεις παρακάτω που είναι συνταγή που μου την έχει στείλει η κολλητή μου φίλη που την έφτιαχνε η μαμά της. Είναι από τις πιο νόστιμες προτάσεις για λικέρ που έχω πιεί και πάντα όταν το έχει, πίνουμε ένα ποτηράκι μετά το γεύμα μας. Ο τρόπος εκτέλεσης της είναι αρκετά απλός καθώς προσθέτουμε σε ένα βάζο τα καρύδια, με ζάχαρη, κανέλα και γαρύφαλλα και τα αφήνουμε στον ήλιο για είκοσι πέντε μέρες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε το μίγμα πάλι στον ήλιο για δεκαπέντε μέρες και στο τέλος το στραγγίζουμε και είναι έτοιμο το λικέρ μας. Δοκίμασε κι εσύ την πρόταση αυτή που σου προτείνω και όταν ετοιμαστεί, μοιράσου μαζί μου την γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 10 καρύδια φρέσκα, πριν δέσουν εξωτερικό, σκληρό φλοιό
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 2 κιλά κονιάκ
  • 5 - 6 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • 2 κομματάκια κανέλα ξύλο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα καρύδια, τα κόβουμε σε 5 - 6 κομμάτια το καθένα και τα βάζουμε σε γυάλινο δοχείο, μαζί με τη ζάχαρη και τα κανελογαρύφαλλα.

Βήμα 2

Κλείνουμε το βάζο καλά και το βάζουμε στον ήλιο για 25 μέρες.

Βήμα 3

Κάθε τόσο κουνάμε το βάζο για να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 4

Αν όμως δεν λιώσει, τότε ρίχνουμε ελάχιστο ζεστό νερό, το κουνάμε για να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το κονιάκ.

Βήμα 5

Αφήνουμε πάλι 15 μέρες στον ήλιο το βάζο, καλά βουλωμένο και κατόπιν το στραγγίζουμε από διπλό τουλπάνι.

Βήμα 6

Στη συνέχεια, το βάζουμε σε μπουκάλια και μπορούμε να το κρατήσουμε και χρόνια, χωρίς να χαλάσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή