Λικέρ λεβάντας

2015-07-23
Λικέρ λεβάντας
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Ένα πολύ αρωματικό και υπέροχο λικέρ λεβάντας σου παρουσιάζω στην παρακάτω σελίδα είναι μία φανταστική πρόταση για σπιτικό αρωματικό λικέρ που θα ξετρελάνει τους πάντες. Πρόκειται για μία πρόταση ιδανική για το καλοκαίρι καθώς εκείνη την περίοδο ανθίζουν οι λεβάντες και μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα άνθη τους για φανταστικό και πιο έντονο γευστικό αποτέλεσμα. Μπορείς να σερβίρεις το λικέρ μας είτε σκέτο είτε με λίγο πάγο για πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα. Δοκίμασε να το φτιάξεις με τον πιο εύκολο τρόπο ακολουθώντας τη συνταγή μου βήμα προς βήμα. Για τυχόν απορίες ή σχόλια και εντυπώσεις θα χαρώ να μου στείλεις μήνυμα μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κλωνάρι λεβάντας
  • 1 κούπα άνθη λεβάντας
  • 500 ml βότκας
  • 400 γραμ. ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • 1 κουταλιά γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα άνθη λεβάντας και αφήνουμε για 15 περίπου μέρες σε δροσερό μέρος.

Βήμα 2

Μετά από 15 μέρες βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό δημιουργώντας ένα σιρόπι το οποίο μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και αναμειγνύουμε με τη βότκα και το εκχύλισμα βανίλιας.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ρίχνουμε το υγρό μείγμα μας στο γυάλινο δοχείο μαζί με το κλωνάρι λεβάντας, κλείνουμε αεροστεγώς και αφήνουμε για περίπου 20 μέρες.

Βήμα 4

Μετά από 20 ημέρες φιλτράρουμε το μείγμα το οποίο μεταφέρουμε σε ένα άλλο γυάλινο δοχείο που να κλείνει καλά και είναι έτοιμο το λικέρ μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή