Λικέρ πορτοκαλιού αρωματικό με μανταρίνι και κανέλα της γιαγιάς

2015-06-25
Λικέρ πορτοκαλιού αρωματικό με μανταρίνι και κανέλα της γιαγιάς
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Σου παρουσιάζω μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξεις το λικέρ πορτοκαλιού αρωματικό με μανταρίνι και κανέλα της γιαγιάς μου που το έφτιαχνε τους ανοιξιάτικους μήνες. Είναι εκπληκτικό γευστικά και από τα λατρεμένα λικέρ που έχω δοκιμάσει. Η βάση του είναι οι φλούδες πορτοκαλιού και μανταρινιού τις οποίες βάζουμε με κονιάκ, γαρύφαλλο και κανέλα σε ένα βάζο στον ήλιο για είκοσι μέρες. Στη συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι με την ζάχαρη, στραγγίζουμε το βάζο και το ενώνουμε με το κρύο σιρόπι. Το λικέρ μας είναι έτοιμο και σου συνιστώ να το δοκιμάσεις και όταν το κάνεις να μου στείλεις και τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου παρακάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • φλούδες από 2 πορτοκάλια
  • φλούδες από 1 μανταρίνι
  • 2 κομμάτια, ξύλο κανέλα
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 κιλό κονιάκ
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και το μανταρίνι.

Βήμα 2

Τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε στο βάζο.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα κανελογαρύφαλλα, το κονιάκ και το αφήνουμε στον ήλιο για 20 μέρες.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, να γίνει ένα μέτριο σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 5

Περνάμε από τουλπάνι το περιεχόμενο του βάζου και κατόπιν το ενώνουμε με το κρύο σιρόπι.

Βήμα 6

Το κουνάμε λιγάκι να ενωθεί το σιρόπι με το κονιάκ και κατόπιν το αδειάζουμε σε μπουκάλια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή