Λικέρ ρόδι με τσίπουρο και κονιάκ της γιαγιάς

2015-07-14
Λικέρ ρόδι με τσίπουρο και κονιάκ
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Η παρακάτω συνταγή για εκπληκτικό λικέρ ρόδι με τσίπουρο και κονιάκ της γιαγιάς που σου παρουσιάζω μέσα από τον ιστότοπό μας είναι ίσως η ιδανική πρόταση για όσους είναι λάτρεις των λικέρ. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα αρωματική πρόταση για την οποία θα χρειαστείς τσίπουρο, κονιάκ για δυνατό αποτέλεσμα καθώς και φρέσκα ρόδια για μία πιο ανάλαφρη και δροσερή επίγευση. Αντί για τσίπουρο μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις ρακί που πολλοί την προτιμούν. Το αποτέλεσμα είμαι σίγουρη πως θα σε καταπλήξει για αυτό και σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις να το φτιάξεις και εσύ στο σπίτι και να μου στείλεις τις εντυπώσεις και τα σχόλιά σου μέσα από το χώρο που θα βρεις κάτω κάτω στη σελίδα παρακάτω.

Υλικά

  • 1 λίτρο τσίπουρο
  • 1/2 λίτρο κονιάκ
  • 6 ρόδια καθαρισμένα
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 1 ξυλαράκι κανέλας

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ρίχνουμε τα ρόδια που έχουμε ήδη καθαρίσει, μαζί με το τσίπουρο, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξυλαράκι κανέλας.

Βήμα 2

Κλείνουμε και αφήνουμε σε δροσερό μέρος για περίπου 20 ημέρες, ανακινώντας ενδιάμεσα για να λιώσει καλά η ζάχαρη.

Βήμα 3

Μετά από 20 περίπου ημέρες φιλτράρουμε καλά το μείγμα μας και το σερβίρουμε σε μπουκαλάκια του λικέρ.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή