Λουκάνικα με μανιτάρια τηγανιτά

2015-11-18
Λουκάνικα με μανιτάρια τηγανιτά
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Η συνταγή για λουκάνικα που σου απαρουσιάζω μέσα από την παρακάτω σελίδα θα σε βοηθήσει να φτιάξεις καταπληκτικά λουκάνικα με μανιτάρια τηγανιτά, μία καταπληκτική γευστική πρόταση με κύριο συστατικό της τα αγαπημένα σε όλους μας λουκάνικα σιγομαγειρεμένα με μανιτάρια δύο ειδών, κρεμμύδι, ελιές και ζωμό βοδινού στο τηγάνι. Ιδανικά το συγκεκριμένο πιάτο συνοδεύεται από πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές και θα μπορούσε να αποτελέσει το τέλειο γεύμα για μία βραδυά με φίλους στο σπίτι. Η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη για αυτό μη χάνεις καιρό ακολούθησε τα βήματα μου και στείλε μου τα σχόλαι και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα ροδέλες
  • 100 γραμ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 100 γραμ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 100 γραμ. ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 150 ml ζωμός βοδινού

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αναμειγνύουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθούν ρίχνουμε τα λουκάνικα μαζί με τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σωτάροντας τα μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαραθούν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ελιές μαζί με το ζωμό βοδινού, αφήνοντας το φαγητό να πάρει μία βράση.

Βήμα 3

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι αργά αργά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα μέχρι να δούμε τη σάλτσα να δένει.

Βήμα 4

Σερβίρουμε με σπιτικό πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή