Λουκουμάδες ρυζιού με ούζο και χυμό πορτοκάλι της παρέας

2015-05-04
Λουκουμάδες ρυζιού με ούζο και χυμό πορτοκάλι της παρέας
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου στέλνω μια εκπληκτική πρόταση για να φτιάξεις τους λουκουμάδες ρυζιού με ούζο και χυμό πορτοκάλι της παρέας που είναι μια από τις καλύτερες συνταγές για λουκουμάδες που έχουμε καθώς είναι φτιαγμένοι από διάφορα υλικά τα οποία συνθέτουν το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Έχοντας σαν βάση το ρύζι και σαν αρωματικά στοιχεία, το ούζο, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκάλι, οι λουκουμάδες αυτοί είναι απόλαυση για κάθε ουρανίσκο και σου προτείνω ανεπιφύλακτα να τους δοκιμάσεις και να μοιραστείς μαζί μας τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 250 γραμ. ρύζι
  • 1 ποτήρι πορτοκαλόζουμο
  • 1 ποτηράκι ούζο ή κονιάκ
  • λίγη μαστίχα κοπανισμένη
  • ξύσμα 2 λεμονιών
  • αλεύρι όσο σηκώσει (περίπου 1-1 1/2 κιλό)
  • λίγη μαγιά του φούρνου
  • αλάτι
  • λάδι μπόλικο για το τηγάνισμα
  • Για το σιρόπι:
  • μισό κιλό μέλι
  • μισό ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 250 γραμ. σουσάμι
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το ρύζι με νερό, πολύ καλά, μέχρι να χυλώσει.

Βήμα 2

Το περνάμε από τη μηχανή του πουρέ και το βάζουμε σε λεκάνη.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, τη μαστίχα, το κονιάκ και τη μαγιά διαλυμένη σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το αλεύρι και λίγο αλάτι και τα ζυμώνουμε με νερό χλιαρό τόσο, ώστε να γίνει μία ζύμη μάλλον μαλακιά.

Βήμα 5

Τη σκεπάζουμε μία πετσέτα και την αφήνουμε περίπου δύο ώρες να ανέβει (να διπλασιαστεί σε όγκο).

Βήμα 6

Βάζουμε λάδι μπόλικο σε κατσαρόλα και αφού κάψει, αρχίζουμε το τηγάνισμα, ως εξής: Έχουμε σε ποτήρι με νερό δύο κουταλάκια.

Βήμα 7

Παίρνουμε το ένα, το γεμίζουμε με ζύμη και με μία απότομη κίνηση τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Βήμα 8

Αφήνουμε το κουταλάκι στο νερό για να ξεκολλά και παίρνουμε το άλλο.

Βήμα 9

Συνεχίζουμε έτσι, αλλάζοντας κάθε φορά τα κουτάλια.

Βήμα 10

Αφού ψηθούν οι λουκουμάδες, τους μαζεύουμε με την τρυπητή κουτάλα για να μην έχουν λάδι.

Βήμα 11

Στο μεταξύ βράζουμε το μέλι με το νερό, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά και το ρίχνουμε πάνω στους λουκουμάδες.

Βήμα 12

Πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με καβουρδισμένο και κοπανισμένο σουσάμι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή