Λουκουμαδάκια Κρήτικα στο φούρνο χωρίς αυγά με προζύμι

2015-04-26
Λουκουμαδάκια Κρήτικα στο φούρνο χωρίς αυγά με προζύμι
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου παρουσιάζω μια νοστιμότατη συνταγή για λουκουμαδάκια Κρήτικα στο φούρνο χωρίς αυγά με προζύμι που είναι μια από τις πιο νόστιμες προτάσεις για λουκουμάδες που σου έχουμε παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας. Η συνταγή είναι από τα ορεινά της Κρήτης και πρώτα βάζουμε τους λουκουμάδες στο φούρνο και μετά τους τηγανίζουμε. Περιέχει μαγιά χωρίς όμως να περιέχει αυγό κάτι που τους κάνει πιο ελαφριούς και παραποιεί την κλασική τους γεύση προσφέροντας ένα διαφορετικό αλλά νοστιμότατο αποτέλεσμα. Φτιάξε αυτούς τους λουκουμάδες και στείλε μου για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία σου δημιουργηθεί κατά την ανάγνωση ή εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά

  • Για τους λουκουμάδες:
  • 500 γραμ. αλεύρι κοινό
  • μαγιά φούρνου όσο ένα καρύδι
  • 2 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό
  • 3/4 κιλού λάδι
  • κανέλα
  • καρύδι τριμμένο
  • Για το σιρόπι:
  • 3 μέρη ζάχαρη
  • 2 μέρη νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2

Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη.

Βήμα 3

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε λίγη-λίγη στο αλεύρι ανακατεύοντας.

Βήμα 4

Στη συνέχεια ρίχνουμε δύο ποτήρια χλιαρό νερό, ώστε η ζύμη να αραιωθεί σταδιακά, ανακατεύοντας με τα δάχτυλα περίπου 10 λεπτά, για να γίνει λεία.

Βήμα 5

Η ζύμη είναι έτοιμη.

Βήμα 6

Ανάβουμε το φούρνο ηλεκτρικής κουζίνας επί 3 λεπτά και τον σβήνουμε.

Βήμα 7

Βάζουμε τότε τη ζύμη μισή ώρα, για να φουσκώσει.

Βήμα 8

Στη συνέχεια, τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε σχήμα καρυδιού, στο βραστό λάδι και τους βουτάμε απ' ευθείας στο σιρόπι, που πρέπει να έχει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Βήμα 9

Οι λουκουμάδες σερβίρονται με κανέλα και καρύδι τριμμένο, χωρίς σιρόπι, γιατί ο λουκουμάς το έχει ήδη απορροφήσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή