Λούτσος λεμονάτος

2015-09-24
Λούτσος λεμονάτος
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 45m

Ο λούτσος λεμονάτος είναι η υπέροχη συνταγή για ψάρι την οποία και θα μπορέσεις να απολαύσεις μέσα από τη σελίδα που ακολουθεί. Πρόκειται για μία ανάλαφρη πεντανόστιμη γευστική πρόταση που μπορείς να ακολουθήσεις προκειμένου να δημιουργήσεις το τέλειο τραπέζι για τους φίλους ή την οικογένεια σου. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι απλά και οικονομικά ενώ η διαδικασία παραγωγής του πιάτου είναι πολύ εύκολη. Αρχικά θα δημιουργήσεις στην κατσαρόλα μία ανάλφρη αρωματική σάλτσα με την οποία στη συνέχεια θα περιχύσεις τα ψάρια και όλα μαζί θα ψηθούν στο ταψί για περίπου μισή ώρα. Σερβίρεις με μια δροσιστική σαλάτα και με λευκό κρασί. Περιμένω με αγωνία να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 φιλέτα φρέσκο ή κατεψυγμένο λούτσο
  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χυμό λεμόνι
  • 1 μικρό φλιτζανάκι λευκό κρασί
  • 1 μικρό φλιτζανάκι χυμό ντομάτας
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ρίγανη
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεκινάμε σιγοβράζοντας σε μία κατσαρόλα το χυμό ντομάτας με το σκόρδο, το ψιλοκομμένο καρότο, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το κρασί, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και φυσικά το ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αφού σιγοβράσει η σάλτσα μας για μερικά λεπτά την μεταφέρουμε σε ένα ταψί και από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια μας.

Βήμα 3

Προσθέτουμε λίγο νεράκι στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και μερικά ακόμη λεπτά αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή