Μαλεμπί γλυκό Κομοτηνής με νισεστέ και σιρόπι βύσσινο

2015-06-25
Μαλεμπί γλυκό Κομοτηνής με νισεστέ και σιρόπι βύσσινο
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Σου στέλνω την συνταγή μου για μαλεμπί γλυκό Κομοτηνής με νισεστέ και σιρόπι βύσσινο που είναι από τις πιο γευστικές προτάσεις για μαλεμπί που έχεις φάει ποτέ σου. Είναι αρκετά εύκολη καθώς βασίζεται στο νισεστέ με ζάχαρη και νερό. Όταν τα βράσουμε αυτά, τότε τα βάζουμε στο ψυγείο και φτιάχνουμε το σιρόπι το οποίο περιέχει βύσσινο και κανελογαρύφαλλα και λούζουμε με αυτό κάθε κομμάτι από το μαλεμπί όταν το σερβίρουμε. Είναι μια ολοκληρωμένη γευστική πρόταση για γλυκό το οποίο σου προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη να δοκιμάσεις και όταν δοκιμάσεις να μου στείλεις και τις εντυπώσεις σου και την γνώμη σου για την συνταγή μου. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 1/2 ποτήρι νισεστές
  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι βυσινάδα ή λίγη μπογιά κόκκινη που χρησιμοποιείται στα οινοποιεία για κρασί
  • 1-2 κομμάτια κανέλα ακοπάνιστη
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • λίγο ανθόνερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε λεκανίτσα 1 ποτήρι νερό και ρίχνουμε το νισεστέ.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά ώσπου το μίγμα να γίνει σαν γάλα.

Βήμα 3

Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα 7 ποτήρια νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Βήμα 4

Μόλις αρχίσει να χοχλάζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο νισεστέ και ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα, για να μη σβωλιάσει, ώσπου να γίνει μία πηχτή κρέμα.

Βήμα 5

Προσθέτουμε μισό ποτήρι ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 6

Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ταψί και αφού κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 7

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βήμα 8

Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη (2 ποτήρια), την κανέλα, τα γαρύφαλλα κια βράζουμε ώσπου να γίνει ένα αραιό σιρόπι.

Βήμα 9

Προσθέτουμε τη μπογιά ή το βύσσινο για να γίνει το σιρόπι κόκκινο και αφού κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 10

Σερβίρουμε ως εξής :

Βήμα 11

Βάζουμε σε κάθε μπώλ 2-3 κομματάκια μαλεμπί, το σκεπάζουμε με το σιρόπι και το ραντίζουμε με ανθόνερο.

Βήμα 12

Το πετυχημένο μαλεμπί πρέπει να κόβεται με το μαχαίρι, αλλά να μη σκάσει στο ταψί με το πάγωμα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή