Μαρμελάδα άγριο τριαντάφυλλο

2015-06-14
Μαρμελάδα άγριο τριαντάφυλλο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Στη σελίδα παρακάτω σου παραθέτω μία εκπληκτική συνταγή για να φτιάξεις υπέροχη κατακόκκινη μαρμελάδα άγριο τριαντάφυλλο. Πρόκειται για μία πολύ γευστική πρόταση που θα απογειώσει το πρωινό σου καθώς θα συνοδεύσει υπέροχα το γιαούρτι σου και είναι μια από τις νοστιμότερες προτάσεις για μαρμελάδα που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς και μια από τις πιο διαφορετικές. Η μοναδική γεύση της αγριοτριανταφυλλιάς που συνδέεται με το λεμόνι και την ζάχαρη δίνει ένα εκπληκτικό γευστικό αποτέλεσμα το οποίο σου συνιστώ να πειραματιστείς και να το μαγειρέψεις. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή την ιδιαίτερα αρωματική, γλυκιά συνταγή και στείλε μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στη σελίδα που ακολουθεί.

Υλικά

  • 1 κιλό άγρια τριαντάφυλλα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 2 φλιτζάνια νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά αφαιρούμε τα ροδοπέταλα από τα τριαντάφυλλα, τα καθαρίζουμε και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το μισό νερό και τη μισή ζάχαρη.

Βήμα 2

Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με το νερό και το χυμό λεμονιού.

Βήμα 3

Αυξάνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει μέχρι να δέσει.

Βήμα 4

Όποτε χρειαστεί ξαφρίζουμε με μία κουτάλα.

Βήμα 5

Αφού δέσει η μαρμελάδα κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τοποθετούμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία σφραγίζουμε και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή