Μαρμελάδα ανανά με ακτινίδιο σπιτική

2015-06-12
Μαρμελάδα ανανά με ακτινίδιο
  • Σερβίρεις : 2 βαζάκια
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Φτιάξε μία πολύ δροσερή, καλοκαιρινή μαρμελάδα ανανά με ακτινίδιο σπιτική, ακολουθώντας βήμα προς βήμα την συνταγή που σου παραθέτω στην παρακάτω σελίδα που είναι και από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές για μαρμελάδα ακτινίδιο καθώς και από τις πιο διαφορετικές προτάσεις για μαρμελάδα που σου έχουμε παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα αρωματική και γευστική μαρμελάδα η οποία θα απογειώσει το πρωινό σου και θα συνοδεύσει άψογα ένα υπέροχο πιάτο τυριών. Αν θέλεις να ενισχύσεις τα αρώματά της τότε θα σου πρότεινα να προσθέσεις λίγο ξύσμα τζίντζερ που του πηγαίνει πολύ καθώς η πιπεράτη γεύση της πιπερόριζας θα τελειωποιούσε το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Φυσικά περιμένω τα σχόλια ή τυχόν απορίες σου στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 350 γραμ. ακτινίδια
  • 350 γραμ. ανανά
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • χυμός 1 λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά θα πρέπει να πούμε ότι τα ακτινίδια και ο ανανάς θα πρέπει να είναι ώριμα.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους λοιπόν τα ακτινίδια ενώ το ίδιο κάνουμε και με τον ανανά τον οποίο κόβουμε κάθετα στη μέση και αφαιρούμε το σκληρό κομμάτι από τον πυρήνα του.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα φρούτα σε μία κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και μόλις αρχίσουνε να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μία κουτάλα.

Βήμα 4

Μόλις μαλακώσουν αρκετά προσθέτουμε και τη ζάχαρη ανεβάζοντας τη θερμοκρασία και αφήνοντας να βράσουν όλ αμαζί τα υλικά για ακόμη 10 λεπτά περίπου.

Βήμα 5

Αφού η μαρμελάδα μας έχει δέσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τοποθετούμε τη μαρμελάδα στα αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία και αναποδογυρίζουμε σφραγισμένα μέχρι η μαρμελάδα να κρυώσει.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή