Μαρμελάδα δαμάσκηνο με μπαχαρικά

2015-06-24
Μαρμελάδα δαμάσκηνο με μπαχαρικά
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:25 h
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Μέσα από τον ιστότοπό μας παρακάτω, σου προτείνω να φτιάξεις εκπληκτική σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνο με μπαχαρικά, εύκολα και απλά, ακολουθώντας τα βήματά μου. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα νόστιμη πρόταση για μαρμελάδα με κατακόκκινο χρώμα, υπέροχα ελαφριά γεύση και μοναδικά αρώματα. Προσωπικά προτιμώ να φτιάχνω τις δικές μου μαρμελάδες κάθε χρόνο στο σπίτι καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά και επιπλέον γλυκαντικές ουσίες. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτή τη συνταγή μου καθώς και να μου στείλεις σχόλια και εντυπώσεις στο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 600 γραμ. δαμάσκηνα
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα τζίντζερ
  • ζυμός 1 λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα σιγοβράζουμε τα δαμάσκηνα για περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αφού έχουν μαλακώσει αρκετά αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 3

Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τη σάρκα από τα δαμάσκηνα στην άκρη, αποσπάμε τα κουκούτσια και στη συνέχεια ρίχνουμε και πάλι τη σάρκα στην κατσαρόλα.

Βήμα 4

Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού μαζί με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για ακόμη 45 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.

Βήμα 5

Σερβίρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία αναποδογυρίζουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή