Μαρμελάδα λωτού με μέλι

2015-06-21
Μαρμελάδα λωτού με μέλι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Η συνταγή που σου παρουσιάζω παρακάτω στον ιστότοπό μας διατηρεί τις ρίζες της στην Ιταλία και σε παροτρύνει να φτιάξεις υπέροχη μαρμελάδα λωτού με μέλι, αρωματισμένη με λικέρ. Πρόκειται για μία εκπληκτική πρόταση σε σχέση με τις υπόλοιπες μαρμελάδες και την χρησιμοποιείς για να συνοδεύσεις το γιαούρτι σου, το φρυγανισμένο ψωμί σου, το παγωτό σου ή και οποιδήποτε γλυκό επιθυμείς ακόμη και ένα φανταστικό πιάτο παλαιομένων τυριών. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να χρησιμοποιήσεις νόστιμους ώριμους λωτούς καθώς και ένα πολύ καλό λικέρ που θα αναδείξει τα αρώματά του και θα απογειώσει το τελικό γευστικό αποτέλεσμα της μαρμελάδας σου. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να ακολουθήσεις αυτή μου τη συνταγή και θα χαρώ να μοιραστείς μαζί τα σχόλιά σου για το αποτέλεσμα μέσα από το χώρο που θα βρεις κάτω κάτω στη σελίδα.

 

Υλικά

  • 1 κιλό λωτοί ώριμοι
  • 1 μήλο
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 150 ml Grand Marnier
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 κουταλιά μέλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε καλά τους λωτούς, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους, κόβουμε σε κομματάκια και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα.

Βήμα 2

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε και τα κομμάτια ενός καθαρισμένου μήλου μαζί με το χυμό λεμονιού.

Βήμα 3

Αφήνουμε τα υλικά μας να σιγοβράσουν και μόλις πάρουν βράση τα αφήνουμε για 5 επιπλέον λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Πολτοποιούμε στη συνέχεια το μείγμα μας, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται.

Βήμα 5

Αφού δέσει η μαρμελάδα μας αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε και το λικέρ και σερβίρουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία αναποδογυρίζουμε, με σφραγισμένο το καπάκι, μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή