Μαρμελάδα μανταρίνι με στέβια χωρίς ζάχαρη

2015-12-16
marmelada-mantarini-me-stevia
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Χριστούγεννα αγαπημένες μου φίλες που αυτό σημαίνει διακοπές. Διακοπές σημαίνουν όλα τα αγαπημένα πρόσωπα βρίσκονται στο σπίτι τους μακρυά από τις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Ωφείλουμε λοιπόν μείς σαν καλές νοικοκυρές να τους παρέχουμε νοστιμότατες, αλλά και υγειινές λιχουδιές για να συνοδεύουν το πρωϊνό τους και τα σνάκ τους κατά τη διάρκεια της μέρας.ελάδα  Μαρμελάδα μανταρίνι με στέβια προτείνουμε εμείς σήμερα λοιπόν. Μία συνταγή για μαρμελάδα που όχι μόνο είναι ιδανική για αυτούς που έχουν αποφασίσει να προσέχουν τη σιλουέτα τους ακόμη και την περίοδο τν εορτών αλλά και για τα άτομα που λόγω υγείας πρέπει να αποφεύγουν τη ζάχαρη. Γιαυτό λοιπόν εμείς τη φτιάχνουμε τη μαρμελάδα με μανταρίνι και το φυσικό γλυκαντικό στέβια, δίνοντας μία υπέροχη γεύση αλλά χαρίζοντας και πολλά οφέλη στον οργανισμό μας χάρη των ευγεργετικών ιδιοτήτων του μανταρινιού και της στέβια. Θα γίνει ανάρπαστη να είστε σίγουρες. Καλές γιορτές αγαπητές μου.

Υλικά

  • 6 μανταρίνια μεσαίου μεγέθους
  • 2 κ.γ. στέβια κρυσταλική 95%
  • 1/3 κ.γ. αγάρ αγάρ σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 μανταρίνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά καθαρίζουμε τα μανταρίνια, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και παίρνουμετο ξύσμ από ένα μανταρίνι.

Βήμα 2

Στη συνέχια ρίχνουμε στο μπλέντερ τα μανταρίνια και τα χτυπάμε.

Βήμα 3

Παίρνουμε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μίγμα από τα μανταρίνια, το ξύσμα, ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το αγάρ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.

Βήμα 4

Τέλος μόλις λιώσει κατεβάζουμε από τη φωτιά, τη βάζουμε σε βαζάκια, τα κλείνουμε, τα αναποδογυρίζουμε, πειμένουμε να κρυώσει και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή