Μαρμελάδα μανταρίνι με τη φλούδα σπιτική και γρήγορη

2015-07-14
Μαρμελάδα μανταρίνι με τη φλούδα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Παρακάτω σου παραθέτω μία εκπληκτική συνταγή για μαρμελάδα μανταρίνι με τη φλούδα σπιτική και γρήγορη. Από όλες τις κατηγορίες φρούτων, τα εσπεριδοειδή είναι εκείνα τα οποία φτιάχνουν τις πιο νόστιμες και πολυαγαπημένες μου μαρμελάδες για αυτό και τα προτιμώ. Το χρώμα τους είναι φανταστικό και η γεύση τους αφήνει μία ελαφρά πικράδα στον ουρανίσκο που τη λατρεύω. Η μαρμελάδα που σου προτείνω συνοδεύει με τον πιο γλυκό τρόπο το πρωινό σου γεύμα καθώς και τις τάρτες, τα μπισκότα, αλλά και τα κέϊκ σου. Το γεγονός ότι η συγεκριμένη μαρμελάδα δεν περιέχει πρόσθετες γλυκαντικές ουσίες αλλά και συντηρητικά σε αντίθεση με τις περισσότερες, αν όχι όλες εκείνες του εμπορίου, αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό λόγο για να ακολουθήσεις την πρότασή μου. Θα χαρώ να μοιραστείς μαζί μου τις εντυπώσεις σου γράφοντάς μου στον ειδικό χώρο που υπάρχει κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 κιλό μανταρίνια
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1/2 κούπα νερό για κάθε 10 μανταρίνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα ξεφλουδίζουμε ρίχνοντας τις φλούδες σε ένα μπόλ με κρύο νερό ώστε να σκεπάζονται.

Βήμα 2

Τις βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα έρθουν σε βρασμό.

Βήμα 3

Αδειάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε για ακόμη 2 φορές ώστε να ξεπικρίσουν.

Βήμα 4

Τέλος στραγγίζουμε.

Βήμα 5

Κόβουμε τη σάρκα των μανταρινιών κομματάκια, απομακρύνοντας τα κουκούτσια χωρίς να χάσουμε το ζουμί τους και αν χρειαστεί αφαιρούμε και με ψαλίδι τη λευκή μεμβράνη.

Βήμα 6

Σε μία κατσραόλα με νερό ρίχνουμε τις φλούδε μαζί με τη σάρκα και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Βήμα 7

Τότε αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφαιρούμε κάποιες μεμβράνες που πιθανόν υπάρχουν και αφού κρυώσει λίγο το μείγμα το πολτοποιούμε με multi χειρός.

Βήμα 8

Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τοποθετούμε και πάλι στη φωτιά να σιγοβράσει τα υλικά μας μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

Βήμα 9

Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.

Βήμα 10

Όταν πήξει αρκετά η μαρμελάδα τη σερβίρουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία κλείνουμε αεροστεγώς και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει το περιεχόμενό τους.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή