Μαρμελάδα με ξερά σύκα αποξηραμένα

2015-08-22
Μαρμελάδα με ξερά σύκα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μία απίστευτα εύκολη και οικονομική μαρμελάδα με ξερά σύκα είναι η πρόταση μου για μαρμελάδα όπως στην παρουσιάζω στη σελίδα που ακολουθεί. Με αυτή την υπέροχη σπιτική μαρμελάδα θα συνοδεύσεις το πρωινό σου, θα τη χρησιμοποιήσεις σε γλυκά και τάρτες που θα φτιάξεις κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου ενώ το κυριότερο, η οικογένεια σου θα έχει τη δυνατότητα με πολύ πιο οικονομικό τρόπο από το να αγοράζει συσκευασμένες, να γεύεται την πιο νόστιμη σπιτική μαρμελάδα χωρίς συντηρητικά και επιπλέον χρωστικές. Τα σύκα είναι επιλογή δική μου καθώς τα λατρεύω και μας δίνουν μία πεντανόστιμη γλυκιά μαρμελάδα με πλούσια γεύση και υφή. Θα χαρώ ιδιαίτερα να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κούπα σύκα που έχουμε αποξηράνει ή έτοιμα του εμπορίου
  • 1 κούπα νερό
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1 ξυλαράκι κανέλας

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα αποξηραμένα σύκα στα τέσσερα και τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νεράκι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ξυλαράκια κανέλας για το άρωμα και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά το μείγμα μας να σιγοβράσει και να δέσει παίρνοτας τη μορφή μαρμελάδας.

Βήμα 3

Για τέλειο αποτέλεσμα περνάμε τα σύκα από το μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή