Μαρμελάδα με ξινόμηλα και αχλάδια

2015-07-20
Μαρμελάδα με ξινόμηλα και αχλάδια
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Φτιάξε υπέροχη σπιτική μαρμελάδα με ξινόμηλα και αχλάδια χωρίς συντηρητικά και επιπλέον χρωστικές, ακολουθώντας βήμα προς βήμα τη συνταγή που σου παρουσιάζω μέσα από την παρακάτω σελίδα. Τα αχλάδια θα χαρίσουν το υπέροχο άρωμα τους και τα ξινόμηλα την μοναδική υφή καθώς αποτελούν φυσική πηκτίνη. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη και γευστική σε σχέση με τις υπόλοιπες συνταγές με μαρμελάδα που σου έχουμε παρουσιάσει, η οποία θα συνοδεύσει τόσο το πρώτο γεύμα της ημέρας σου όσο και τάρτες, ένα καλό πιάτο τυριών και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς. Σου συνιστώ ανεπιφύλαχτα να δοκιμάσεις την γευστική μου πρόταση και να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό ξινόμηλα
  • 1 κιλό αχλάδια
  • 1.000 γραμ. ζάχαρη
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
  • 2 κούπες νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά τα φρούτα τα ξεφλουδίζουμε, απομακρύνουμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε κομματάκια.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε μία κατσραόλα μαζί με το νερό να βράσουν για 10 λεπτά και μετά πρσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.

Βήμα 3

Αφήνουμε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά οπότε και αφαιρούμε την κανέλα και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 4

Βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να πήξει.

Βήμα 5

Αφοήυ είναι έτοιμη τη σερβίρουμε απευθείας σε αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία κλείνουμε και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή