Μαρμελάδα με ρόδι και μήλο με καστανή ζάχαρη

2015-06-28
Μαρμελάδα με ρόδι και μήλο
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μέσα από την παρακάτω σελίδα σου παρουσιάζω μία εκπληκτική συνταγή για μαρμελάδα με ρόδι και μήλο με καστανή ζάχαρη. Ύστερα από δοκιμές που έκανα κατέληξα ότι τα δύο αυτά φρούτα συνδυάζονται υπέροχα, δημιουργώντας μία γλυκιά και ιδιαίτερα θρεπτική πρόταση για μαρμελάδα για το πρωινό σου και όχι μόνο. Το μήλο ως φυσική πηκτίνη χαρίζει τέλεια υφή στη μαρμελάδα μας, ενώ το ρόδι με τις ευεργετικές του ιδιότητες και τη γλυκόξινη γεύση του, χαρίζει αρώματα και υγεία στον οργανισμό μας. Σε παροτρύνω λοιπόν να δημιουργήσεις και εσύ αυτή την πεντανόστιμη σπιτική μαρμελαδίτσα, ακολουθώντας τη συνταγή μου και στέλνοντάς μου τυχόν απορίες και σχόλια μέσα από τον ειδικό χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 2 λίτρα φρέσκος χυμός ρόδι
  • 2 μεγάλα μήλα
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 550 γραμ. ζάχαρη καστανή

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα ρόδια και τα στίβουμε για να χρησιμοποιήσουμε το χυμό τους.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα μήλα και πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη σάρκα τους.

Βήμα 3

Παράλληλα κρατάμε τη φλούδα τους και την βάζουμε σε ένα τουλπάνι που κλείνουμε σε σχήμα πουγκιού.

Βήμα 4

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον πολτό μήλου, το χυμό από ρόδι, το χυμό λεμονιού και το τουλπάνι και βράζουμε για περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, ξαφρίζοντας όποτε είναι απαραίτητο.

Βήμα 5

Όταν αρχίσει να δένει αφαιρούμε το πουγκί.

Βήμα 6

Σερβίρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία κλείνουμε αεροστεγώς και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή