Μαρμελάδα με φλούδα από καρπούζι

2015-06-23
Μαρμελάδα με φλούδα καρπουζιού
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 12:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 13:10 h

Ακολούθησε βήμα προς βήμα τη συνταγή που σου παρουσιάζω παρακάτω στον ιστότοπό μας και φτιάξε την πιο νόστιμη, καλοκαιρινή μαρμελάδα με φλούδα από καρπούζι που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη πρόταση που ξεχωρίζει λιγάκι σε σχέση με τις κοινές μαρμελάδες που συνήθως επιλέγουμε να φτιάξουμε. Χρειάζεσαι μόνο ένα καλό αρωματικό καρπούζι και λίγη υπομονή προκειμένου να δημιουργήσεις τη μαρμελάδα με το υπέροχο αυτό γευστικό αποτέλεσμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη μαρμελάδα είτε στο πρωινό σου είτε σε γλυκές τάρτες είτε και για να συνοδεύσεις ένα πιάτο με ώριμα τυριά. Περιμένω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου αφού τη δοκιμάσεις, μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • χυμός 1 λεμονιού
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κιλό καρπούζι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ροδόνερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά καθαρίζουμε το καρπούζι αποσπώντας τη φλούδα του την οποία και κόβουμε σε κομμάτια τα οποία δένουμε σε ένα τουλπάνι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τη σάρκα του καρπουζιού μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Βήμα 3

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.

Βήμα 4

Την άλλη μέρα τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα μας να πάρει μία βράση αφού έχουμε προσθέσει και το τουλπάνι με κομμάτια από τη φλούδα του καρπουζιού.

Βήμα 5

Αμέσως μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει η μαρμελάδα μας για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 6

Αφού δέσει η μαρμελάδα μας προσθέτουμε το ροδόνερο, αφαιρούμε το τουλπάνι και τέλος αποσείρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 7

Σερβίρουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή