Μαρμελάδα με φρούτα του δάσους

2015-06-18
Μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1m

Η συνταγή που σου παρουσιάζω στην παρακάτω σελίδα για μαρμελάδα με φρούτα του δάσους, είναι μία από τις αγαπημένες μου μαρμελάδες. Συνδυάζει άψογα την οξύτητα των φρούτων με την γλυκιά γεύση της ζάχαρης και το άρωμα βανίλιας που προσθέτουμε προαιρετικά στο μείγμα. Τα φρούτα της επιλογής μου είναι συνήθως βατόμουρα, φραμπουάζ και μύρτιλα ωστόσο εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δικά σου αγαπημένα φρούτα όπως πχ. άγριες φράουλες, λαγοκέρασα κλπ. Αποτελεί την ιδανική πρόταση για το πρωινό σου, συνδυάζοντάς την τέλεια με το γιαούρτι σου ή το ψωμάκι σου. Δοκίμασε να φτιάξεις και εσύ την φανταστική αυτή μαρμελάδα στο σπίτι και στείλε μου τις εντυπώσεις και τα σχόλιά σου στο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρςος της σελίδας.

Υλικά

  • 1.500 γραμ. φρούτα του δάσους (βατόμουρα, φραμπουάζ, μύρτιλα κλπ.)
  • 1.000 γραμ. ζάχαρη
  • 3 φέτες λεμόνι
  • 1 βανίλια (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά αποστειρώνουμε τα βαζάκια που θα χρησιμοποιήσουμε τοποθετώντας τα σε φούρνο στους 100 βαθμούς για 20 λεπτά με το στόμιο ανοιχτό προς τα κάτω.

Βήμα 2

Στη συνέχεια πλένουμε καλά τα φρούτα που επιλέξαμε για τη μαρμελάδα.

Βήμα 3

Τοποθετούμε τα φρούτα μας σε μία κατσαρόλα με όλη την ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 24 ώρες να κατεβάσει τα υγρά του.

Βήμα 4

Την άλλη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να βράσουν τα φρούτα μας με τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε ανάλογα με την τελική υφή που επιθυμούμε να έχει η μαρμελάδα μας.

Βήμα 5

Αφήνω ακόμη 10 λεπτά να βράσει το μείγμα μας, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται.

Βήμα 6

Προσθέτω 3 φέτες λεμονιού στην κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια (προαιρετικά) και αφήνω την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

Βήμα 7

Τέλος τοποθετώ τη μαρμελάδα στα ζεστά βαζάκια, σφραγίζω και τα αναποδογυρίζω μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή