Μαρμελάδα πεπόνι με αχλάδι

2015-06-27
Μαρμελάδα πεπόνι με αχλάδι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Ύστερα από δοκιμές και δοκιμές κατέληξα σε μία συνταγή για μαρμελάδα που θα σε ξετρελάνει και αυτή δεν είναι άλλη από τη συνταγή για μαρμελάδα πεπόνι με αχλάδι που σου παρουσιάζω μέσα από την παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για μία άκρως καλοκαιρινή γλυκιά πρόταση που θα συνοδεύσει το πρωινό σου, αλείφοντας τη μαρμελαδίτσα στο φρυγανισμένο ψωμί σου ενώ μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και για την παραγωγή διάφορων γλυκών όπως τάρτες, τσιζκέικ κλπ. Τα αρώματα που αναδύονται τόσο από το πεπόνι όσο και από το αχλάδι σε συνδυασμό και με τον αστεροειδή γλυκάνισο είναι το κάτι άλλο για αυτό και σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις να φτιάξεις και εσύ τη δική σου σπιτική μαρμελάδα ακολουθώντας τα βήματά που θα βρεις παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κιλό πεπόνι
  • 1 κιλό αχλάδια
  • χυμό και ξύσμα 2 λεμονιών
  • 1.200 γραμ. ζάχαρη
  • 4 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το πεπόνι και τα αχλάδια σε κομματάκια τα οποία περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη, αφήνοντάς τα να μαριναριστούν όλη τη νύχτα.

Βήμα 2

Την επόμενη μέρα μεταφέρουμε και βράζουμε το ζουμί τους σε κατσαρόλα μέχρι να δέσει και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι.

Βήμα 3

Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα κομμάτια φρούτων μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 4

Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι τα φρούτα να γίνουν διάφανα.

Βήμα 5

Τότε αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και να ξεκουραστεί για 4 ώρες περίπου.

Βήμα 6

Αμέσως μετά επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά όπου και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά τη μαρμελάδα.

Βήμα 7

Σερβίρουμε κατευθείαν τη μαρμελάδα στα βαζάκια τα οποία και κλείνουμε αεροστεγώς, γυρίζοντάς τα ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή