Μελανούρια στο τηγάνι

2015-08-25
Μελανούρια στο τηγάνι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μέσα από τη σελίδα που ακολουθεί θα ανακαλύψεις τη μοναδική συνταγή με ψάρι προκειμένου να φτιάξεις πεντανόστιμα μελανούρια στο τηγάνι. Η συνταγή που θα βρεις είναι ιδιαίτερα απλή με μόνα υλικά της, τα ψαράκια, αγνό παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνι, αλευράκι, αλατοπίπερο και λεμόνι για το σερβίρισμα. Πρόκειται για μία πανεύκολη, άκρως γρήγορη και αγαπημένη συνταγή της οικογένειας μου ιδιίως κατά τη διάρκεια του καλοκιαριού όπου συνδυάζουμε το φαγητό μας με ένα καλό κρασάκι ή ένα ποτήρι ούζο και απολαμβάνουμε το υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα στην απλότητά του. Ακολούθησε την πρόταση μου και στείλε μου απόρίες, σχόλια και εντυπώσεις μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό μελανούρια
  • αρκετό λάδι για το τηγάνι
  • αλατοπίπερο
  • λεμόνια
  • αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού καθαρίσουμε είτε εμείς είτε ο ψαράς μας τα μελανούρια, τα πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και αφού τα αφήσουμε λιγάκι να στραγγίσουν τα αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε εξίσου καλά.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μόλικο λάδι το αφήνουμε να ζεματίσει και αμέσως μετά ρίχνουμε τα ψάρια μας έχοντας τινάξει από πάνω τους το περιττό αλεύρι.

Βήμα 3

Τα αφήνουμε μερικά λεπτά και από τις δύο πλευρές να τηγανιστούν και να ροδίσουν εξωτερικά και τέλος τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί που θα ρουφήξει τα πολλά λάδια.

Βήμα 4

Σερβίρουμε με λεμονάκι και καλή μας όρεξη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή