Μιλφέιγ με φράουλες και σφολιάτα χωρίς αυγά

2015-11-21
milfeig-me-fraoules
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 55m

Αγαπητές μου φίλες, καλημέρα σας. Ελπίζω να είστε όλες καλά, με χαμόγελα. Σήμερα, έχω την διάθεση να γλυκαθούμε. Και τι πιο ωραίο από ένα πετυχημένο μιλφέιγ; Θα φτιάξουμε μαζί ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, το μιλφέιγ με φράουλες. Η ονομασία του μιλφέιγ, φτάνει πολύ πίσω, στο μακρινό 1615, και σημαίνει ‘’χίλια φύλλα’’. Η ονομασία αναφέρεται στον αρχικό τρόπο παρασκευής της σφολιάτας, με πολλαπλά διπλώματα προκειμένουνα να επιτευχθεί ο μεγάλος αριθμός στρώσεων. Στις λαχταριστές αυτές στρώσεις, θα προσθέσουμε εμείς φράουλες, μια πραγματική γευστική επιλογή, και κυρίως θρεπτική για τον οργανισμό μας. Δημιουργούμε, έτσι, ένα πολύ γευστικό και υγιεινό γλυκό, που το τρώμε όλες τις ώρες τις μέρας, μετά απο κάθε γεύμα, σε κάθε περίσταση. Καλή σας όρεξη φίλες μου!

 

Υλικά

  • 4 φύλλα σφολιάτα εμπορίου
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • 800 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 400 γραμμ. φρέσκες φράουλες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλες, απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στο ταψί, τρυπάμε την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι, τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας το οποίο θρυματίζουμε, τον καρπό της βανίλιας τον οποίο διαλύουμε μέσα στην κρέμα και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

Βήμα 3

Στη συνέχεια στο μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά ακόμη και τοποθετούμε τη σαντιγή στο κορνέ.

Βήμα 4

Σε μία πιατέλα βάζουμε στο κέντρο σαντιγή, κολλάμε το ένα φύλλο σφολιάτας, από πάνω απλώνουμε μία στρώση σαντιγής, από πάνω φέτες φράουλες, συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, απλώνουμε το τρίτο φύλλο, αλέιφουμε με μαχαίρι την υπόλοιπη σαντιγή.

Βήμα 5

Τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο φύλλο, τη ζάχαρη άχνη και ολόκληρες φράουλες.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή