Μοσχάρι γιαουρτλού κοκκινιστό

2015-10-14
Μοσχάρι γιαουρτλού
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μία από τις αδιαμφισβήτητα αγαπημένες μου συνταγές για μοσχάρι είναι το μοσχάρι γιαουρτλού το οποίο έχει και την τιμητική του στο σπίτι μου. Πρόκειται για καλομαγειρεμένο μοσχαράκι στην κατσαρόλα με ντοματούλα, κρεμμύδι, καρότα, πιπεριές διαφόρων χρωμάτων, ξύδι, λευκό κρασί, πάπρικα γλυκιά και όλα αυτά συνδυασμένα με μία υπέροχη σάλτσα γιαουρτιού που του χαρίζει μία δροσερή νότα καθώς είναι το στοιχείο του πιάτου που ησυχάζει τις έντονες γεύσεις και τα αρώματα που κυριαρχούν. Φυσικά στη μαγειρική σχεδόν πάντα είναι καλοδεχούμενες οι παραλλαγές για αυτό και μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο άλλο λαχανικό ή μπαχαρικό σου αρέσει όπως για παράδειγμα κανέλα, φρεσκοκομμένο μαϊντανό πιπεριά καυτερή κλπ. Περιμένω με χαρά τις εντυπώσεις σου!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι νουά κομμένο σε μερίδες
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμός βοδινού
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο κομμένο τριμμένο
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες ζουλιέν
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες ζουλιέν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας μας ώσπου να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Αμέσως μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν.

Βήμα 3

Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.

Βήμα 4

Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το ζωμό, την πάπρικα, και το αλατοπίπερο και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας σιγοβράζοντας για περίπου 2 ώρες.

Βήμα 5

Παράλληλα αναμειγνύουμε σε ένα μπόλ το γιαούρτι με το ξύδι και λιγάκι αλατοπίπερο και αφού το κρέας μας έχει μαλακώσει αρκετά με μία κουτάλα παίρνουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού και το περιχύνουμε σιγά σιγά στο μπόλ ανακατεύοντας διαρκώς σαν να χτυπάμε αυγολέμονο.

Βήμα 6

Αφού ενοποιηθεί για τα καλά το μείγμα του μπόλ, το μεταφέρω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς προς μία κατεύθυνση με μία κουτάλα.

Βήμα 7

Το φαγητό μου είναι τώρα έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή