Μοσχάρι ελιά γιουβέτσι με κριθαράκι στη χύτρα ταχύτητας

2015-10-03
Μοσχαράκι γιουβέτσι στη χύτρα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Και ποιός από εμάς δεν μεγάλωσε ή δεν λατρεύει το μοσχαράκι γιουβέτσι στη χύτρα, αυτό το μαμαδίσιο πεντανόστιμο φαγητό, πασπαλισμένο με μπόλικο τριμμένο τυράκι από πάνω και το κρέας να λιώνει στο στόμα. Αυτή τη συνταγή για μοσχάρι λοιπόν επέλεξα και εγώ να σου παραθέσω μέσα από την παρακάτω σελίδα. Μάλιστα η ιδιαίτερη ευκολία της πρότασης μου έγκειται στη χρήση της χύτρας έναντι κάποιας γάστρας ή πήλινου σκεύους, μειώνοντας έτσι αισθητά το χρόνο μαγειρέματος και κάνοντας την όλη διαδικασία πιο γρήγορη και απλή. Κάπως έτσι, μοσχαράκι, ντοματούλα, κρεμμύδι, σκόρδο και κανέλα μαγειρεύονται στη χύτρα μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να γίνει λουκούμι και ύστερα στο φούρνο σιγοβράζουμε το κριθαράκι με τη σάλτσα του φαγητού μας. Τέλος πασπαλίζουμε με το αγαπημένο μας τριμμένο τυρί και καλή μας όρεξη.

 

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 1 κιλό φρέσκες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 4 ποτήρια νερό ζεστό
  • 1 ξυλαράκι κανέλας (προαιρετικά)
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε, κόβουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας.

Βήμα 2

Στη συνέχεια το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Προς το τέλος του τσιγαρίσματος προσθέτουμε στη χύτρα και το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 4

Σβήνουμε με το κρασί και στο τέλος ρίχνουμε τον πελτέ, τις ντομάτες που έχουμε τρίψει, την κανέλα, το νερό και μπόλικο πιπέρι ή μπαχάρι.

Βήμα 5

Μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα μέχρι να ανοίξει η βαλβίδα οπότε και αποσύρουμε το κρέας ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ μαζί με το κριθαράκι και ζεστό νερό και αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου στο φούρνο να μαγειρευτεί.

Βήμα 6

Σερβίρουμε το κρέας μαζί με το κριθαράκι και τριμμένο τυρί εαν θέλετε από πάνω.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή