Μοσχάρι καπαμά από την Αργυρώ

2015-08-13
Μοσχάρι καπαμά από την Αργυρώ
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου στέλνω μια εξαιρετική και από τις πιο γευστικές συνταγές για μοσχάρι που έχω δοκιμάσει που είναι μια εκδοχή του καπαμά που φτιάχνει η Αργυρώ. Είναι μια εξαιρετική πρόταση που λατρεύουν τα παιδιά μου η οποία είναι και σχετικά απλή στο να την φτιάξεις. Συγκεκριμένα αρχικά τσιγαρίζεις το μοσχάρι στο οποίο έχεις στίψει λεμόνι από πάνω και μετά ρίχνεις την ντομάτα στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και τα αρκετά μυρωδικά. Στο τέλος και λίγο πριν βράσει το μοσχάρι, ρίχνουμε ένα μίγμα αλευριού και βουτύρου και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα μακαρόνια με τα οποία σερβίρουμε το φαγητό συνοδεύοντας το από μια από τις σαλάτες που σου έχουμε συστήσει. Καλή απόλαυση εύχομαι.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 φρέσκες ντομάτες
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μασούρι κανέλα - 4 γαρύφαλλα
  • 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές σούπας φυτίνη
  • λίγο αλεύρι
  • μισό κιλό μακαρόνια Νο 5
  • τυρί τριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε, το βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσει, το αλατοπιπερώνουμε, στίβουμε πάνω του το λεμόνι και το ροδίζουμε στο τηγάνι με το λάδι.

Βήμα 2

Βάζουμε τις μερίδες με τη σειρά στην κατσαρόλα και στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι ρίχνουμε τον πελτέ λιωμένο σε λίγο νερό, τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό και βράζουμε ώσπου να πήξει η σάλτσα, 5' λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Την αδειάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα, στα οποία έχουμε μπήξει τα γαρύφαλλα, το ξύλο κανέλας, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και σιγοβράζουμε ώσπου να λιώσει το κρέας.

Βήμα 4

Όταν κοντεύει να βράσει, βάζουμε στο τηγάνι μία κουταλιά βούτυρο και λίγο αλεύρι και αφού το ανακατέψουμε και ξανθύνει, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και πήζουμε τη σάλτσα.

Βήμα 5

Το συνοδεύουμε με μακαρόνια.

Βήμα 6

Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό και τα ζεματάμε με μία κουταλιά βούτυρο.

Βήμα 7

Στη συνέχεια τα τυρώνουμε λίγα - λίγα και τα ρίχνουμε επάνω στη σάλτσα.

Βήμα 8

Μεγάλη σημασία έχει το τυρί. (Πρέπει να είναι σφέλα, κεφαλοτύρι και μυζήθρα ανάμικτο).

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή