Μοσχάρι κοκκινιστό με ελιές

2015-08-18
Μοσχάρι κοκκινιστό με ελιές
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Η συνταγή με μοσχάρι που θα βρεις στην παρακάτω σελίδα είναι μια άπαιχτη και νοστιμότατη πρόταση την οποία φτιάχνω κυρίως το καλοκαίρι αλλά είναι παντός καιρού. Για την παρασκευή της συνταγής πρώτα τσιγαρίζουμε το μοσχάρι σε λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε νερό και το βράζουμε. Βάζουμε την ντομάτα, τις ελιές και την δάφνη και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό μας. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και συνοδεύουμε με την συνταγή με σαλάτα που αποφασίσαμε να φτιάξουμε. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 250 γραμ. ελιές πράσινες αμαχαίρωτες της άρμης
  • 250 γραμ. ντομάτες φρέσκες ή μία κουταλιά πάστα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι λάδι εκλεκτό
  • 1 φύλλο δάφνης

Διαδικασία

Βήμα 1

Καβουρδίζουμε ελαφρά το κρέας με το λάδι, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, και το βάζουμε, μέχρι να ψηθεί (προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμα) και να είναι αρκετά μαλακό.

Βήμα 2

Τότε προσθέτουμε τις ντομάτες και όταν κοντεύει να απορροφήσει το νερό του και να μείνει με το λάδι του, ρίχνουμε τις ελιές και ένα φύλλο δάφνης.

Βήμα 3

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει ακόμη 5 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά.

Βήμα 4

Συνοδεύεται με πατάτες τηγανισμένες στρογγυλές.

Σημείωση: Οι ελιές πρέπει να είναι πράσινες, ολόκληρες, διατηρημένες από μακρύ χρονικό διάστημα σε αλατισμένο νερό και μερικές φέτες λεμόνι. Όταν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσουμε, τις βάζουμε μία μέρα πριν στο νερό και το αλλάζουμε συνέχεια για να γλυκάνουν. Μπορούμε να ανατικαταστήσουμε το μοσχάρι με πουλιά κυνηγιού.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή