Μοσχάρι κοκκινιστό με κανέλα και γαρύφαλλο

2015-08-15
Μοσχάρι κοκκινιστό με κανέλα και γαρύφαλλο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια από τις αγαπημένες μου και πιο γευστικές συνταγές με μοσχάρι σου παρουσιάζω παρακάτω το οποίο είναι κοκκινιστό με κανέλα και γαρύφαλλο και το κάνω και ελαφρώς πικάντικο. Είναι ένα φαγητό το οποίο λατρεύουν τα παιδιά μου όταν τους το φτιάχνω με πατάτες τηγανιτές ή με μακαρόνια και το φτιάχνω αρκετά συχνά. Τα βήματα της συνταγής είναι απλά και ξεκάθαρα καθώς στην αρχή δένουμε το μοσχάρι με το κασέρι σαν σάντουιτς και τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και τα σκορδοκρέμμυδα και σβήνουμε με το κρασί. Στο τέλος τα βράζουμε μέχρι να ετοιμαστούν και τα κόβουμε σε μερίδες ρίχνοντας επιπλέον μυρωδικά και τα βράζουμε ξανά μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Συνοδεύουμε με πατάτες ή με κάποια συνταγή με σαλάτα και απολαμβάνουμε ένα εξαιρετικό δείπνο.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι γάλακτος χωρίς κόκαλο
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί
  • 2 κρεμμύδια
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο - κανέλα
  • γαρύφαλλα - μπαχάρι
  • δυόσμο φρέσκο
  • 100 γραμ. κασέρι ή όσο πάρει

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε στα δύο κατά μήκος και το αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Κόβουμε ψιλές φετούλες το κασέρι και τις τοποθετούμε στη σειρά πάνω στο ένα κομμάτι κρέας.

Βήμα 3

Σκεπάζουμε το κασέρι με το άλλο κομμάτι και τα δένουμε με χοντρή κλωστή.

Βήμα 4

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, χωρίς νερό, και τα αφήνουμε πάνω στη φωτιά να ροδίσουν και να πιούν το ζουμί τους.

Βήμα 5

Τότε, ρίχνουμε το λάδι και αμέσως τον πελτέ, το σκόρδο, το κρεμμύδι, και το δυόσμο ψιλοκομμένα.

Βήμα 6

Τα φέρνουμε δύο βόλτες όλα μαζί με ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 7

Προσθέτουμε κατόπιν ένα ποτήρι νερό και το βράζουμε ώσπου να μισοψηθεί.

Βήμα 8

Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε μερίδες κανονικές, το ξαναβάζουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το μπαχάρι όλα στουμπισμένα στο γουδί.

Βήμα 9

Αφήνουμε ακόμα να πάρει μερικές βράσεις, να μοσχομυρίσει από τα κανελογαρύφαλλα και να μελώσει η σάλτσα του.

Βήμα 10

Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή