Μοσχάρι κοκκινιστό με σκόρδο

2015-08-12
Μοσχάρι κοκκινιστό με σκόρδο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Η αποθέωση του σκόρδου βρίσκεται στην παρακάτω συνταγή με μοσχάρι που σου παρουσιάζω καθώς το κάνω κοκκινιστό και γεμιστό με σκόρδο στο οποίο προσωπικά έχω λατρεία. Το μαγείρεμα είναι αρκετά απλό καθώς αρχικά φτιάχνουμε την σάλτσα ντομάτας από μόνη της όσο προετοιάζουμε το μοσχάρι το οποίο τρυπάμε και το γεμίζουμε με σκόρδο. Στη συνέχεια το τσιγαρίζουμε και όταν ροδοκοκκινίσει ρίχνουμε την σάλτσα, το βράζουμε μέχρι να ψηθεί το κρέας και σερβίρουμε με όποιο συνοδευτικό επιθυμούμε καθώς ταιριάζει πραγματικά με όλα.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι
  • 1 κιλό ντομάτες φρέσκες
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. λάδι
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη.

Βήμα 2

Με το λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα στη φωτιά να πήξει και να απορροφήσει το ζουμί της.

Βήμα 3

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε, το σκουπίζουμε και ανοίγουμε σε κάθε κομμάτι μία τρύπα με ένα μυτερό μαχαίρι και τη γεμίζουμε με ένα κουταλάκι βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και μία σκελίδα σκόρδο.

Βήμα 4

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και περνάμε το κρέας να ροδίσει γύρω - γύρω και το αδειάζουμε μέσα στη σάλτσα.

Βήμα 5

Βάζουμε πάλι όλο το φαγητό στη φωτιά προσθέτοντας και λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράζει, ώσπου να ψηθεί το κρέας.

Βήμα 6

Σερβίρεται σκέτο με τη σάλτσα του με μακαρονάδα, με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή