Μοσχάρι λεμονάτο με κονιάκ

2015-09-29
Μοσχάρι λεμονάτο με κονιάκ
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:50 h
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια από τις συνταγές με μοσχάρι που έχουν πολύ νόστιμη γεύση καθώς αυτή δημιουργείται από το λεμόνι και το κονιάκ θα βρεις παρακάτω. Το λεμονάτο μοσχάρι που σου παρουσιάζω το λατρεύουν τα παιδιά μου και είναι ένα από τα πιάτα που σερβίρουμε στο οικογενειακό μας τραπέζι. Για να το ετοιμάσεις αρχικά τσιγαρίζεις σε κατσαρόλα το μοσχάρι με το κρεμμύδι και σβήνεις όταν ετοιμαστούν αυτά, με το κονιάκ και το λεμόνι. Βάζεις βούτυρο και τα αφήνεις για ενενήντα λεπτά μέχρι να ετοιμαστούν. Τα κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις με πατάτες τηγανιτές και όποια από τις συνταγές με σαλάτα που έχεις ετοιμάσει.

Υλικά

  • 1 1/4 του κιλού περίπου ουρά μοσχαρίσια
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • μισό λεμόνι
  • φρέσκο βούτυρο
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε ολόκληρο το ψαχνό σε κατσαρόλα (βγάζουμε το κόκαλο και το βράζουμε για ζωμό - σκέτο).

Βήμα 2

Ξύνουμε ψιλά - ψιλά τα κρεμμυδάκια στην ξύστρα, ρίχνουμε λίγο λάδι και νεράκι να φτάσει δύο δάχτυλα και μαζί με το κρέας τα βάζουμε να πάρουν 2 - 3 βράσεις.

Βήμα 3

Τα ξεσκεπάζουμε και τα σβήνουμε με 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ και μισό λεμόνι.

Βήμα 4

Προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας στο 1 '.

Βήμα 5

Το αφήνουμε να ψηθεί 1 1/2 ώρα περίπου.

Βήμα 6

Βγάζουμε το κρέας και το κρυώνουμε για να μπορεί να κοπεί.

Βήμα 7

Στη σάλτσα δεν προσθέτουμε τίποτα.

Βήμα 8

Ετοιμάζουμε πιλάφι με το ζωμό από το κόκαλο που βράσαμε χωριστά.

Βήμα 9

Γίνεται και σκέτο και με σάλτσα του ψητού γαρνιρισμένο, αφού πρώτα ζεματιστεί με βούτυρο.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή