Μοσχάρι λεμονάτο στην κατσαρόλα με πατάτες

2015-10-11
Μοσχάρι λεμονάτο στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:10 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Τι πιο εύκολο, νόστιμο και μαμαδίστικο από ένα καλομαγειρεμένο μοσχάρι λεμονάτο στην κατσαρόλα. Έτσι σκέφτηκα λοιπόν και εγώ για αυτό και αποφάσισα να σου παρουσιάσω τη δική μου συνταγή για μοσχάρι λεμονάτο με την υπογραφή της σίγουρης επιτυχίας. Τόσο τα υλικά που καλείσαι να χρησιμοποιήσεις όσο και η διαδικασία εκτέλεσης της συνταγής είναι εύκολα και απλά. Έτσι μοσχαρίσια σπάλα, σκόρδο, κρεμμύδι, χυμός λεμονιού και ριγανίτσα σιγοβράζουν μέσα στην κατσαρόλα χαρίζοντας μας σε πολύ λίγο χρόνο το ιδανικό πιάτο για τραπέζι με φίλους ή συγγενείς. Μη χάνεις στιγμή, ακολούθησε την πρόταση μου και στείλε μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που έχει διαμορφωθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένες
  • 6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Εύκολα και απλά καθαρίζω το κρέας μου, στεγνώνω σε απορροφητικό χαρτί αλατοπιπερώνω και τοποθετώ σε μία κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, τα κρεμμύδια, και το σκόρδο.

Βήμα 2

Κλείνω το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνω το φαγητό μου αρχικά να πάρει δύο γερές βράσεις και μετά να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες ώσπου να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας μου και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 3

Παράλληλα αν θέλω να το συνοδεύσω με πατάτες τις αλατοπιπερώνω, τις αλείφω με ελαιόλαδο και τις ψήνω στο γκρίλ για περίπου μισή ώρα.

Βήμα 4

Στη συνέχεια προσθέτω τις πατάτες στην κατσαρόλα μου και αφήνω να πάρουν όλα μαζί τα συστατικά μου δύο τρείς βράσεις και είμαι έτοιμη να σερβίρω.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή